V dresu Memphisa je bil najbolj učinkovit Mike Conley, ki je dosegel 19 točk, štiri skoke in štiri podaje, medtem ko je čast Philadelphie s 23 točkami skušal reševati Michael Carter-Williams, ki je vknjižil še osem skokov in tri podaje. Kljub temu je Philadelphia, predzadnja ekipa lige, izenačila 41-letni klubski rekord po številu zaporednih porazov.

Memphis je z 39 zmagami in 27 porazi na osmem mestu zahodnega dela in na zadnjem, ki vodi v končnico. Mesto nižje je Phoenix Suns Gorana Dragića s 37 zmagami in 28 porazi.

Indiana Pacers je s 112:104 po podaljšku v gosteh premagala Detroit Pistons. Paul George (30 točk) in David West, ki je šest od svojih 15 točk dosegel v dodatnem delu igre, sta s soigralci dosegla 49. zmago v sezoni. Indiana ima tako isto število zmag in poraz več od vodilne ekipe lige iz San Antonia ter je druga v ligi z zmago več od tretjeuvrščene Oklahome.

Praktično vsaka ekipa NBA bi lahko podpisala pogodbo z Drewom Goodenom, ko so ga lani poleti pri Milwaukee Bucks odpustili. Washington Wizards so 23. februarja ostali brez poškodovanega brazilskega centra Neneja in tri dni pozneje podpisali z Goodenom, ki je bil vse do takrat brez delodajalca. Dvaintridesetletnik na prvih dveh tekmah ni dobil priložnosti, nato pa je izkoristil ponujeno in stopnjeval igro. Z 21 točkami in ključno trojko v zaključku je odločil dvoboj Brooklyn Nets s 101:94. John Wall je dodal 33 točk in šest podaj za Wizards, ki so na petem mestu vzhodnega dela prehiteli Nets.