Derbi starih rivalov iz Chicaga in Bostona je pripadel domačim bikom, ki so goste iz Bostona premagali po podaljšku po zaslugi izjemnega veterana španske košarke 34-letnega Pauja Gasola. Gasol se je predstavil v odlični luči, skakal je tako, kot da ga težave s poškodovanima kolenoma nikoli niso pestile. Katalonski velikan je odigral najboljšo tekmo v sezoni, prispeval je rekordni izkupiček v sezoni z 29 točkami, temu je dodal dvojni dvojček s kar 16 skoki, odličen pa je bil tudi v obrambnih vlogah s petimi blokadami.

Chicago je slavil še devetič na zadnjih desetih tekmah. Moštvo Celtics, ki še ni našlo prave zamenjave za Rajona Ronda, ki se je preselil k Dallas Mavericks, pa je doživelo še šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah, čeprav je imel zelo dober večer Evan Turner, ki je vpisal najboljši dosežek v sezoni z 29 točkami.

"V minulih letih sem imel težave s kolenoma, zaradi česar nisem mogel skočiti, kot bi si želel in kot lahko skačem zdaj. Ne le da skačem zelo visoko, mogoče lahko skočim še kakšen centimeter višje," se je iz izjemne forme pošalil Gasol.

Medtem ko je imel Pau Gasol rekorden večer, pa je njegov brat Marc z moštvom Memphis Grizzlies moral priznati premoč ekipi Denver Nuggets s 85:114. Ty Lawson je dal 25 točk in 11 podaj za zmagovito moštvo iz Denverja, Marc Gasol pa je ob prvem porazu po treh zmagah prispeval 18 točk.

Košarkarji Atlanta Hawks so še utrdili vodstvo v vzhodni konferenci, potem ko so v gosteh premagali Portland Trail Blazers s 115:107. Aktualni prvaki lige NBA San Antonio Spurs pa so ekipi Washington Wizards (101:92) prizadejali še 17. zaporedni poraz na medsebojnih tekmah.