Ob 13.30 sta se v Las Palmasu pomerili reprezentanci Mehike in Angole, ki sta že pred prvenstvom vedeli, da bo njuna medsebojna tekma skoraj zagotovo odločala o četrtem mestu v skupini in s tem potniku v osmino finala. Angola je do danes premagala Južno Korejo in izgubila proti Litvi, Mehika pa je zabeležila poraza proti Litvi in Sloveniji. Ker so Južnokorejci prepričljivo najslabša ekipa v skupini D in verjetno tudi na celem prvenstvu, ni preveč dvoma o tem, da jih bodo premagali tudi Mehičani, prav tako pa le malokdo Angolcem pripisuje kakšne možnosti v boju z Avstralci in Slovenci. Današnji obračun je zato štel »dvojno«, na koncu pa so se prepričljive zmage veselili Mehičani.

Kljub temu, da končni izid 79:55 (15:20, 21:15, 21:10, 22:10) govori močno v prid Mehičanom, pa vsaj na začetku ni kazalo na tako lahko zmago, saj so Afričani prvo četrtino dobili s petimi točkami prednosti, od polčasu pa zaostajali le za eno. V drugih 20 minutah pa je Mehika stopila na plin in prepričljivo opravila z nasprotnikom ter si na široko odprla vrata v osmino finala, kjer jo za nagrado čaka obračun z ameriško zvezdniško zasedbo. Prvo ime tekme je bil Hernandez, ki je k zmagi prispeval 24 točk in 5 skokov, s 17 točkami in kar 12 skoki pa se je izkazal tudi Ayon.

Sledila je, vsaj za Slovenijo, še bolj pomembna tekma med Litvo in Avstralijo, saj košarkarji iz »dežele tam spodaj« še niso obupali nad prvim mestom v skupini, za to pa so potrebovali čim višjo zmago. Sprva jim je kazalo zelo dobro, saj so prvi polčas dobili s prednostjo kar 19 točk (47:28), v drugem delu igre pa so Litovci dvignili nivo svoje igre in razlika se je hitro topila. V 36. minuti je bila prednost Avstralcev tako le še tri točke (66:63), a je nato Litvi v zaključku tekme zmanjkalo moči za dokončen preobrat, Avstralci pa so slavili zmago z 80:73 (30:20, 17:8, 15:28, 20:19). Prvi strelec pri Avstralcih je bil Ingles z 18 točkami, Baynes jih je dodal 14, v vrstah Litve pa je bil dobro razpoložen Seibutis, ki je dosegel 21 točk.

Ukrajinci ugnali Turke, Finci s porazom ogrozili napredovanje

V skupini C je prva današnja tekma ponudila zanimiv obračun Ukrajine in Turčije, ki močno vpliva na razpored v skupini od 2. do 4. mesta. Zmage s 64:58 (13:13, 12:13, 16:13, 23:19) so se veselili Ukrajinci, ki so tako na najboljši način popravili spodrsljaj proti Fincem. Tekma je bila odločena šele v zadnji četrtini, ko so Ukrajinci skozi vseh 10 minut uspeli držati minimalno prednost in Turkom vse do konca niso pustili, da bi jih ujeli. Najboljši pri zmagovalcih je bil Mišula z 19 točkami, poražencem pa ni pomagalo niti 16 točk in kar 20 skokov Ašika.

Ob 17.30 so v skupini D na parket stopili še Američani, ki so se pričakovano poigrali z reprezentanco Nove Zelandije in slavili z 98:71. Prvi igralec ZDA je bil Davis, ki je dosegel 21 točk in 9 skokov, 15 točk in 11 skokov je dodal Faried.

Na večerni tekmi med Finsko in Dominikansko republiko so bili uspešnejši slednji, ki so slavili s 74:68 in se z uspehom približali nastopu v osmini finala, kar pa bo sedaj precej težje uresničljivo za Fince, ki so v prejšnjem krogu presenetili Ukrajince in napovedali boj za visoka mesta, danes pa so s tem porazom praktično vse pokvarili.