»S prvo tekmo sem zadovoljen. Čeprav smo vodili z visoko prednostjo, smo vse do konca tekme igrali povsem zavzeto, tako mlajši kot tudi starejši igralci. V obrambi smo odigrali zelo kolektivno, takšna igra pa se je iz obrambe prenesla tudi v napad, kjer niti eden od igralcev ni bil egoistično nastrojen. Dosegli smo kar nekaj lahkih košev iz proti napadov, kar nam je omogočila dobra obramba, s kar nekaj zadetimi trojkami pa smo hitro naredili veliko razliko, zato tekma morda ni bila tako zanimiva,« je bila prva ocena Maljkovića o prvi pripravljalni tekmi.

Kljub visoki zmagi pa se slovenski selektor zaveda, da ga z varovanci čaka še precej dela. »Naredili smo sicer nekaj napak v napadu, kjer še nismo igrali z najvišjo hitrostjo, popravimo pa lahko tudi postavljanje blokad. To je vse posledica tega, da še nismo uigrani, saj nam manjka pravi 'tajming', ko recimo košarkar krene v prodor, še preden mu soigralec postavi blokado in podobne stvari. A to je vse normalno za ta čas priprav, ko se še uigravamo. Danes smo kljub tekmi opravili dvourni trening, zato smo igrali s težkimi nogami. A mene te prve tekme bistveno ne zanimajo, saj delamo po načrtu, ki smo si ga zadali,« je nadaljeval Maljković.

»Vseeno lahko povem, da sem danes zelo zadovoljen z videnim na parketu, a to je bil naš najlažji nasprotnik, ki nas čaka v pripravljalnem obdobju. Že nedeljska tekma z Makedonijo bo veliko težja,« je dodal selektor, ki je bil prijetno presenečen nad odličnim metom z razdalje v prvem polčasu, ko so njegovi varovanci zadeli kar devet trojk. »Ko bi bilo vsaj tako tudi na prvenstvu, da nas bo manj bolela glava … ,« si je zaželel Maljković in nasmejan zapustil srečanje z novinarji.