Litovski košarkarji, ki so se v drugi del prvenstva uvrstili skozi šivankino uho, potem ko so na zadnji tekmi na Jesenicah že zaostajali proti BiH, so se v Stožicah povsem razživeli. V prvem krogu so gladko opravili z eno od favoritk za medalje Francijo, danes pa so bili njihovi tekmeci Belgijci, nekoliko presenetljivi udeleženci drugega dela. Čeprav so začeli zadržano, pa so baltski košarkarji na koncu znova povozili svoje tekmece iz Belgijce, ki so s tem izgubili še zadnje teoretične možnosti za izločilne boje, premagali s 86:67.

Belgijci, v prvem krogu drugega dela so po solidni predstavi morali priznati premoč Srbiji, že pred tekmo na zadnjem mestu niso imeli prav veliko možnosti za preboj v četrtfinale. Dokončno pa so jih izgubili sredi prve četrtine, ko se je Litva prebudila in po začetnem zaostanku z 1:5 najprej izenačila, nato pa pri izidu 13:12 začela pot do zmage. Belgijci so od takrat do konca prvega polčasa dosegli le še devet točk, Litovci pa so z vse bolj natančnimi meti rešetali koš tekmecev ter nenehno višali razliko. Ob polčasu je ta znašala 23 točk (44:21).

Nič bolje ni šlo Belgiji v drugem delu. Razlika je kmalu narasla na + 30 (55:25), najvišja na tekmi je bila + 35 (67:34) v 28. minuti, Litovci pa so svoje zveste navijače razveseljevali tudi s številnimi lepimi potezami, podajami in zabijanji. Belgijci so se že zdavnaj predali, nato pa ob razpoloženih Jonasu Valančiunasu (12 točk in 10 skokov), Donatasu Motiejunasu (13) in Mindaugasu Kuzminskasu (12) le čakali na konec tekme in upali, da bo razlika na koncu vsaj znosna. Možje v zeleno-belih dresih pa so zadnjo četrtino odigrali zelo sproščeno in razlika je nazadnje znašala "le" 19 točk.

V preostali dvobojih te skupine se bosta danes pomerili še Ukrajina in Srbija ob 17.45 ter Francija in Latvija ob 21. uri.