Slovenski reprezentant je obe točki zadel s črte prostih metov (dvakrat je bil neuspešen iz igre), ob tem pa je zbral še dve podaji in skok.

Ključna igralca Milwaukeeja, ki po menjavi trenerja igra bistveno bolj napadalno košarko in dosega v povprečju pet točk več kot prej, sta bila turški reprezentant Ersan Iljašova s 27 točkami in 16 skoki ter Brandon Jennings, ki je zbral 25 točk in 7 podaj.

Derbi večera je potekal v Los Angelesu, kjer so pri Clippers gostovali igralci Oklahome. Prvi strelec lige Kevin Durant je 24 od svojih 32 točk dosegel v drugem polčasu, Russell Westbrook jih je zbral 26, Serge Ibaka pa je 17 točkam dodal devet skokov. Tako je Oklahoma, ki je zadela kar 15 trojk, s 109:97 premagala gostitelje in z izkupičkom 33-9 ostala na prvem mestu lige NBA.

Pri Clippers, ki so znova nastopili brez prvega nosilca igre Chrisa Paula (koleno), je Blake Griffin zabeležil osebni rekord sezone z 31 točkami in 11 skoki.

Dan po tem, ko je Cleveland do konca sezone ostal brez brazilskega centra Andersona Varejaa, ki so mu v desnem pljučnem krilu odkrili krvni strdek, so Cavaliers premagali Boston s 95:90. Slednji, pri katerem je Rajon Rondo dosegel 17 točk, Kevin Garnett pa točko manj, so zabeležili že četrti zaporedni poraz, pri Clevelandu, ki je zabeležil šele enajsto zmago v sezoni (ob 32 porazih), pa je izstopal Kyrie Irving s 40 točkami.

V dobri formi je Detroit, ki je proti Orlandu zabeležil sedmo zmago v zadnjih desetih nastopih. Brandon Knight je dosegel 18 točk, Greg Monroe pa je v tretji četrtini, ki jo je Detroit dobil z 28:14, vknjižil deset od svojih 16 točk.