Miami ostaja vodilno moštvo vzhodne konference, sinoči je zabeležilo 25. zmago. James je za nov rekord tekmo končal s 25 točkami, desetimi podajami in sedmimi ujetimi žogami. Oba mejnika je dosegel že v prvem polčasu in pomagal Miamiju, da je v tretji četrtini povedel za 34 točk. Prva peterka je tako po odločitvi trenerja Erika Spoelstre v zadnjem delu tekme lahko počivala. Dwyane Wade je k zmagi dodal 15 točk, osem skokov in šest podaj, Mario Chalmers pa prav tako 15 točk. V dresu domačih je bil s 16 točkami najboljši Jarrett Jack.

Tudi vodilna ekipa zahodne konference in trenutno nasploh najboljše moštvo lige Oklahoma City Thunder še naprej melje svoje nasprotnike. V noči na četrtek so košarkarji Oklahome vknjižili že 31. zmago, potem ko so bili od Denver Nuggets boljši z visokih 117:97. Že v prvi četrtini je blestel Russell Westbrook, ki je z visokim ritmom igre goste silil k osebnim napakam, kar polovico od skupaj 32 točk pa je tako dosegel že v uvodnem delu tekme. Denver je s tem porazom končal pozitivni niz šestih zmag.

"Kaj lahko narediš? Metal je iz skoka, če so ga bolj tesno pokrili, je šel pod obroč. Bil je njihova nočna mora, ko je zadeval z vseh položajev. Upam, da bo še naprej tako igral. Zadnjih nekaj tekem je bil res odličen in je prevzel nase večji del bremena," je o svojem soigralcu povedal Kevin Durant, z 20 točkami drugi najuspešnejši igralec Oklahome. Za Denver je bil s 16 točkami najbolj učinkovit Kosta Koufos.

Toronto Raptors so morali doma po podaljšku s 105:107 priznati premoč Chicago Bulls. V dresu slednjih je s 36 točkami blestel Carlos Boozer, Joakim Noah je dosegel dvojnega dvojčka s 16 točkami in 14 skoki. Pri domačih je Alan Anderson dosegel 27 točk, Kyle Lowry pa točko manj.

Na drugih tekmah so Orlando Magic s 97:86 premagali Indiana Pacers, Atlanta Hawks so bili s 109:95 boljši od Brooklyn Nets, Dallas Mavericks so s 105:100 premagali Houston Rockets, San Antonio Spurs pa Memphis Grizzlies s 103:82. Sacramento Kings so bili za točko boljši od Washington Wizards (95:94). Boston Celtics so proti New Orleans Hornets klonili z 78:90, Portland Trail Blazers pa so proti Cleveland Cavaliers izgubili z 88:93.