Milwaukee je dobro začel tekmo in Indiano ugnal prvič v zadnjih dveh letih, saj je zadnjih pet tekem izgubil proti omenjenemu nasprotniku. Brandon Jennings in Monta Ellis sta dosegla po 16 točk, Bucks pa so tekmo odprli z delnim izidom 7:0 in vodili ves čas. Gostitelji so v tretji četrtini vodili že za 32 točk, a nato prepustili igralcem s klopi, da so tekmo pripeljali do konca. Samuel Dalembert je v prvi četrtini dosegel osem točk, v prvem polčasu pa 14. Udrihu je do dvojnega dvojčka zmanjkala točka.

"Nocoj smo v prvem polčasu prikazali eno naših najboljših obramb doslej in prav tako enega najboljših napadov. Dobro smo prenašali žogo, nismo dovolili njihovim zvezdnikom, da bi se razigrali. Splošno gledano je bila dobro odigrana tekma. Sicer nismo dobro zaključili, glede tega moramo v prihodnje k tekmi pristopiti bolj profesionalno," je po tekmi dejal trener Milwaukeeja Scott Skiles.

Phoenix je moral Chicagu premoč priznati šele po podaljšku, slednji je bil boljši s 112:106. Razigral se je Carlos Boozer, ki je znal nadoknaditi zamujeno, ko je bilo to najbolj potrebno. Biki so namreč v tekmi vodili že za 18 točk, nato pa se je tekma prevesila v podaljšek. Boozer je zbral 28 točk in 14 skokov, biki pa so v dodatnem delu serijo odprli z izidom 8:0. Boozerju Phoenix očitno ustreza, saj je v minuli sezoni soncem natresel 31 točk. Luol Deng je dodal 21 točk, Joakim Noah pa 21 točk in 12 skokov.

"Igral sem na krilih soigralcev. Rip Hamilton in Kirk Hinrich sta bila odlična in me zalagala z uporabnimi žogami," je po tekmi dejal Boozer. Za Phoenix je Luis Scola prispeval 24 točk in 14 ujetih žog, rezervist Sebastian Telfair pa jih je dodal 17.

Los Angeles Clippers so bili doma s 107:100 boljši od branilcev naslova Miami Heat, ki so ob polčasu še vodili za dve točki. Z dvojnima dvojčkoma sta se izkazala Blake Griffin in Chris Paul, Griffin je dosegel 20 točk in 14 skokov, Paul pa 16 točk in deset podaj. Kar pet domačih igralcev je doseglo deset ali več točk. Pri Miamiju, ki je še petič zapored moral priznati premoč Clippersom na njihovem igrišču, je bil s 30 točkami najboljši LeBron James, Ray Allen je dodal 14 točk, Dwyane Wade pa le šest.

V ostalih tekmah so Philadelphia 76ers izgubili proti Detroit Pistons s 76:94, Boston Celtics so z 98:93 premagali Utah Jazz, Houston Rockets so bili od New Orleans Hornets boljši s 100:96, Oklahoma City Thunder pa so proti Memphis Grizzlies klonili s 97:107. Tesno so izgubili Minnesota Timberwolves, ki so morali Charlotte Bobcats priznati premoč z 87:89, Dallas Mavericks so s 107:101 ugnali Washington Wizards, Golden State Warriors pa so Atlanto Hawks premagali z 92:88.