Košarkarji Uniona Olimpije imajo za seboj najuspešnejši teden v tej sezoni. Potem ko so v sredo v gosteh nadigrali Valencio in dosegli 93 točk, so v enajstem krogu lige Aba zabeležili tretjo zmago, daleč najbolj prepričljivo v sezoni. Novinca v regionalnem tekmovanju Mega Vizuro iz Beograda so nadigrali z 88:75.

Za Ljubljančane, ki so bili zlasti v prvih 25 minutah izjemno učinkoviti in so vprašanje zmagovalca rešili mnogo pred zaključkom tekme, sta pomembni zmagi dobra popotnica pred velikim slovenskim derbijem prihodnji konec tedna v Novem mestu.

Varovanci trenerja Aleša Pipana so v prvih dvajsetih minutah dosegli 55 točk, do 25. minute, ko je razlika narasla krepko čez dvajset točk, pa so zadeli že trinajst trojk. V prvi četrtini se je med strelce vpisalo devet košarkarjev Uniona Olimpije, na koncu pa so imeli štirje dvomestno število točk. Največ jih je dosegel Sasu Salin (20 točk, trojke 5:12), Alen Omić jih je zbral 16 (met iz igre 6:8), Deividas Gailius trinajst, Nebojša Joksimovič pa deset.