Podobno kot na obračunih proti Ukrajini in Makedoniji je Slovenija dvoboj začela precej zadržano, a sredi prve četrtine zagnala motorje in naredila delni izid 12:0, ki ji je omogočil prvo otipljivo prednost 21:10. Niti igre je na parketu v rokah držal Goran Dragić, ki bo s hitrostjo, prodornostjo in agresivnostjo zagotovo eden tistih, od katerega bo močno odvisen končni uspeh na evropskem prvenstvu. Ker Jaka Lakovič še vedno ni popolnoma nared za najhujše napore (ob njen je selektor počitek namenil še Edu Muriču in Gezimu Morini), je zasilno vlogo organizatorja igre znova opravljal Nebojša Joksimović in ponovno pustil dober vtis. Nekoliko svojeglavo je po parketu tekal le Jaka Blažič, za kazen pa hitro našel mesto na klopi za rezervne igralce, na parket pa znova stopil šele pred koncem prvega polčasa.

Nihanja v igri slovenske reprezentance so bila prisotna, kar je za zgodnje obdobje priprav še vedno povsem normalno. Po dveh bliskovitih protinapadih Luke Lapornika je prednost v 28. minuti znašala rekordnih 15 točk (54:39), kar je košarkarje v belih dresih nekoliko uspavalo, saj so se Latvijci 36 sekund pred koncem približali na vsega točko zaostanka (68:67). Po zadetem prostem metu Gorana Dragića je njegov brat Zoran dobil skok v napadu, Boštjan Nachbar pa je z dvema natančnima prostima metoma pokopal upanje gostov na preobrat.

»Borbenost in želja sta bila na visoki ravni, srce veliko. Toda tudi napak je bilo kar nekaj, kar je razumljivo, saj veliko stvari še nismo naredili. Na primer napad proti conski obrambi, s katero nam je nasprotnik v zaključku povzročil kar nekaj težav. Ne sme se tudi zgoditi, da ima Latvija več skokov kot Slovenija,« je po tekmi povedal slovenski selektor Božidar Maljković.

Na parketu dvorane Zlatorog bo gostiteljica evropskega prvenstva že danes, ko se ob 20.45 pomerila s Srbijo, jutri ob 20.15 pa jo čaka še spopad s Turčijo.