Župan Mestne občine Ljubljane Zoran Janković je v pogovoru s predstavniki Košarkarske zveze Slovenije zatrdil, da bo MOL, oziroma Šport Ljubljana, Halo Tivoli v sklopu vzdrževalnih del pripravil v skladu z vsemi obveznostmi, ki jih ima do organizatorja.

»Na Košarkarski zvezi Slovenije obžalujemo, da Hala Tivoli ne bo temeljiteje prenovljena, saj bi bilo to lahko le dobro za mesto, košarko in šport na splošno, a kljub temu usode eurobasketa 2013 to ne spremeni, saj bo MOL objekt za EP pripravil v maksimalnem obsegu v danih okoliščinah. Skupina A z Belgijo, Francijo, Nemčijo, Ukrajino in Veliko Britanijo bo zagotovo odigrana v Hali Tivoli, kjer bosta mestna občina in lokalni organizacijski odbor eurobasketa poskrbela, da bodo imele reprezentance enako dobre pogoje kot v vseh drugih dvoranah," je dejal generalni sekretar KZS Iztok Rems.

Hala Tivoli bo pred evropskim prvenstvom gostila tudi pripravljalno tekmo, 18. avgusta, ob 20.30, med Slovenijo in Rusijo, ki bo služila kot testni dogodek.