24-letni in 195 cm visoki Luka Lapornik lahko igra tako na poziciji branilca kot na poziciji krila, slovenski selektor Božidar Maljković pa ga je pred dnevi uvrstil med 16 kandidatov za nastop na septembrskem evropskem prvenstvu. Z igranjem za člansko moštvo je začel v KK Šentjur, nato pa prestopil v Zlatorog, kjer je igral zadnje tri sezone. V zadnji sezoni je v ligi Telemach na 30 tekmah v povprečju igral 28 minut, dosegel 10,9 točke, 3,9 skoka in 2,1 podaje ter bil drugi najkoristnejši igralec svojega moštva.

26-letni in 206 cm visoki krilni center Zvonko Buljan je kariero začel v mladinskih vrstah Splita. Z mladinsko reprezentanco Hrvaške je igral na evropskem prvenstvu 2005 v Beogradu, nato pa je leta 2006 odšel na študij v ZDA. Tam je najprej igral v mladinski univerzitetni ligi (JUCO) za moštvo Vincennesa, nato pa še v NCAA za moštvo TCU (Texas Christian University). Leta 2010 se je vrnil v Evropo, kjer je zaigral za Apoel iz Nikozije, s katerim je igral tudi v pokalu eurochallenge, nato pa je v aprilu 2011 za zaključek grškega prvenstva okrepil solunski PAOK, s katerim se je uvrstil v polfinale končnice. Sezono 2011/12 je odigral za nemški Telekom iz Bonna, kjer je igral v finalu nemškega pokala, minulo sezono pa je začel kot igralec madžarskega Kormenda. V državnem prvenstvu je v 13 tekmah igral dobrih 30 minut na tekmo ter v povprečju dosegel 20,1 točko, 7,8 skoka in 2,6 podaje, v pokalu eurochallenge pa je v 33 minutah na tekmo v povprečju dosegel 21,7 točke, 7,3 skoka in 2,8 podaje na tekmo. Po zaključku eurochallengea se je vrnil na Ciper, kjer je igral za moštvo Keravnosa in v dobrih 23 minutah na tekmo v povprečju dosegel 9,7 točke, 6,6 skoka in 2,2 podaje. S Keravnosom je bil zmagovalec rednega dela lige in finalist ciprskega pokala.

Džikić ponovno pripeljal Brinca

V novomeški klub pa se po dveh letih vrača vrhunski strokovnjak za telesno pripravo Tomaž Brinec. S Krko je sodeloval že v času prvega vodenja ekipe s strani Aleksandra Džikića, v sezonah 2009/10 in 2010/11, nato pa je skupaj z njim odšel v litovski Lietuvos Rytas, kjer je delal v zadnjih dveh sezonah. Od leta 2011 je trener za telesno pripravo slovenske članske košarkarske reprezentance in bo tudi letos sodeloval na pripravah na evropsko prvenstvo.