Cholet je v rednem delu igral odlično, saj je v svoji skupini dosegel pet zmag in le en poraz. Tokrat temu ni bilo tako. Čeprav je v ekipi kar pet Američanov, ki igrajo hitro košarko in so odlični skakalci, ti danes niso našli recepta, kako ustaviti borbene Novomeščane.

Krka v današnji tekmi ničesar ni prepuščala naključju, na igrišču je zagospodarila že v prvi četrtini in prednost držala vse do konca. Če so gostje v prvi polovici tekme še nekako držali priključek, ekipi sta se petkrat izmenjali v vodstvu, pa je bil drugi polčas povsem v domeni Novomeščanov.

Dolenjci so na polčas odšli že z zajetno prednostjo, ki je pred zadnjimi desetimi minutami znašala že neulovljivih 20 točk (65:45), saj je bila tretja četrtina povsem v domeni slovenske ekipe (27:18). Čeprav Krkaši niso dobro metali prostih metov, pa so bili toliko bolj uspešni iz igre, kjer so precej manj grešili kot gostje. Na koncu je bil za Krko s 14 točkami najboljši Edo Murić, medtem ko je za Francoze največ točk dosegel Američan Terrell Stoglin (17).

V drugem delu pokala eurochallenge nastopa šestnajst ekip, v četrtfinale pa vodita po dve mesti iz vsake skupine. Poleg Krke in Choleta v skupini J nastopata še italijanska Reggio Emilia ter madžarski Szolnoki Olaj. Krka bo v naslednjem krogu 21. januarja ob 18. uri gostovala pri Szolnokem na Madžarskem.