„«Čeprav bo Gašper z 32 leti najmlajši trener v ligi ABA, mu v KK Krka povsem zaupamo in verjamemo, da bo s svojim znanjem in odločnostjo naše moštvo popeljal do boljših rezultatov v tej sezoni,“« so v izjavi za javnost zapisali pri Krki in dodali, da njegov pomočnik ostaja Simon Petrov, ob tem pa bo imel možnost izbire še enega pomočnika.

Potočnik je trenersko kariero začel v Škofji Loki kot vodja mlajših kategorij Loka Kave, bil nato 3 leta v ženski košarki in zatem še 4 leta v prvoligašu Loka Kava. Iz Škofje Loke se je za tri leta preselil v Union Olimpijo, kjer je bil pomočnik Memiju Bečiroviću, Aleksandru Džikiću in Juretu Zdovcu. V predlanski sezoni se je kot glavni trener vrnil v Škofjo Loko, lani pa je zelo uspešno vodil šoštanjsko Elektro.

Kot pomočnik že dolga leta sodeluje v slovenskih košarkarskih reprezentancah. Najprej v ženski mladinski, mladi in članski, nastopa še v moški mladinski reprezentanci. Lansko leto je bil skupaj z Aleksandrom Sekulićem pomočnik slovenskemu selektorju Božidarju Maljkoviću na Evropskem prvenstvu v Litvi.