Košarkarji Krke so zabeležili četrto zaporedno zmago v ligi Aba ter se po daljšem času povzpeli na 50-odstotni izkupiček. Šest krogov pred koncem rednega dela imajo deset zmag in prav toliko porazov, tako so močno v igri za mesta, ki vodijo v evropski pokal v prihodnji sezoni.

Novomeščani so v Zagreb odšli po dve točki in to so pokazali že v startu. Hitro so si priigrali dvomestno prednost (27:17), ki so jo nato uspešno držali dve četrtini. Težave so nastopile v zadnjem delu, ko je Cibona pritisnila na vse ali nič. Tri minute in pol pred koncem se je približala na vsega točko zaostanka (71:72). A tedaj je odgovornost prevzel najboljši posameznik na terenu, prvi strelec Krke Malcolm Armstead (24 točk). S sedmimi zaporednimi točkami je četo Aleksandra Džikića popeljal do prednosti 79:71, ki je zadostovala za pomembno zmago.

Krko v naslednjem tednu čakata dve zahtevni preizkušnji pred domačimi gledalci. Najprej v sredo derbi slovenskega prvenstva z drugouvrščenim Zlatorogom, nato pa v nedeljo še obračun z vodilno ekipo lige Aba Crveno zvezdo.