Košarkarji Krke so doživeli prvi poraz v februarju oziroma po sedmih zaporednih zmagah. Dve so dosegli v ligi Aba, tri na zaključnem turnirju pokala Spar in dve v pokalu eurochallenge. Z dvanajstim porazom so hkrati zdrsnili z mest, ki vodijo v evropska tekmovanja v prihodnji sezoni.

Novomeščane v zadnjih petih krogih lige Aba čakajo tri domače preizkušnje (Široki Brijeg, Radnički, Szolnoki) ter gostovanji pri Crveni zvezdi in Unionu Olimpiji.

V 21. krogu so bili na gostovanju v Zagrebu brez pravih možnosti za uspeh. V prvi četrtini so še nekako držali priključek, na začetku druge pa so igralci Cibone dvignili ritem igre in hitro prišli do občutne prednosti (32:19). To so v nadaljevanju tekme še povišali in brez težav prišli do zanesljive zmage. Kljub porazu je Krka dosegla drugo najvišje število točk v tej sezoni lige Aba. Dve več je zabeležila le ob zmagi na MZT Skopjem.

Ob odsotnosti Sanija Bečirovića in Jasmina Hukića so bili najboljši strelci pri Krki Edo Murić z 19 točkami (trojke 4:7, 7 skokov, 3 podaje), Luka Lapornik (16 točk) in Jaka Klobučar (13).