Novomeški košarkarji so neuspešno vstopili v leto 2015. V prvem dvoboju so po dokaj izenačeni tekmi na koncu iz rok izpustili priložnost za zmago in doživeli tesen poraz.

Začetek je bil boljši za domače, ki so si hitro zagotovili vodstvo (14:9 in 20:14) in ga obdržali vse do srede druge četrtine. Šele takrat je Krka prvič zadela za tri (met na koncu 5:23), pa tudi prvič povedla (26:25). Sledile so minute menjav v vodstvu, a so ob polčasu še vedno imeli prednost domači, zato pa je Krka stopila na plin in dobila tretji del tekme za sedem točk in vodila z 51:47.

Še do nekaj minut pred koncem je kazalo, da bodo Novomeščani kljub ne najbolj blesteči igri odnesli točki iz Valjeva. Toda domači so v 39. minuti prišli do prvega vodstva v tem delu igre (64:63). Po zadetih prostih metih in protinapadu Metalca je bilo na semaforju pol minute pred koncem že 68:64. Kanček upanja je nato vzbudil Alexis Wangmene s košem in še dodatnim prostim metom, toda na drugi strani je Nikola Malešević zadel en prosti met, v zadnjem napadu Krke pa je Malcolm Armstead zgrešil in ostalo je pri 67:69.

V naslednjem krogu bodo Novomeščani v soboto, 10. januarja gostili Igokeo.