Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli tretji zaporedni poraz v ligi Telemach, skupno pa že četrtega, saj so izgubili tudi v zadnjem krogu lige Aba v Zadru. Medtem ko Krka zanesljivo krmari proti polfinalu oziroma prvemu ali drugemu mestu po ligi za prvaka, so se Ljubljančani znašli v nezavidljivem položaju, saj za dve zmagi zaostajajo za mestom, ki vodi v ligo Aba brez dodatnih finančnih stroškov.

Krka je do zmage prišla povsem zasluženo, saj je vodila večji del srečanja - na začetku drugega dela že z 19 točkami prednosti. Toda v naslednjih šestih minutah je Union Olimpija naredila delni izid 20:1 in se v 27. minuti približala na vsega točko zaostanka (58:59).

Čeprav so Ljubljančani, ki so zadeli 14 trojk, do konca držali priključek - po trojki Nebojše Joksimoviča dobro minuto pred koncem so prišli na 71:73, je Krka zadržala minimalno prednost in po štirih tekmah ostaja edina neporažena ekipa v ligi.

Krka se bo naslednjih dveh tekmah dvakrat srečala s Hopsi; najprej v soboto v zaostalem srečanju prvega kroga, nato pa prihodnjo sredo še v Novem mestu. Union Olimpija bo skušala 16. aprila prekiniti niz porazov na gostovanju pri Rogaški.