Pred tekmo so bili v vlogi favoritov Ljubljančani, saj so bili v zadnjem obdobju v dobri formi in se zasluženo nahajajo pri vrhu lestvice v ligi Aba, dobro pa jim je šlo tudi v prvem delu evropskega pokala, medtem ko je Krka v regionalnem tekmovanju nanizala kar šest zaporednih porazov. A dvoboji z rivali iz Novega mesta so bili v zadnjih letih za Olimpijo vselej težki, zato je bilo tudi tokrat pričakovati napet dvoboj.

In že prve minute so pokazale, da bo derbi upravičil ime, saj sta imeli obe ekipi ob motiviranem pristopu in čvrstih obrambah težko delo v napadu, Olimpija pa je denimo prvič iz igre zadela šele v 5. minuti, ko je Omić poskrbel za vodstvo s 6:4. Izid je bil v prvi četrtini večinoma tesen, Olimpija pa jo je dobila po zaslugi dveh trojk Prepeliča v zaključku tega dela igre in na prvi krajši odmor so gostje odšli s prednostjo treh točk (16:13).

Druga četrtina se je začela s košem Murića in najvišjo prednostjo Olimpije na tekmi, a je Krko v igro takoj s 5 zaporednimi točkami vrnil Hukić in moštvi sta bili ponovno poravnani (18:18). Gostje so nato do 25. minute imeli minimalno prednost, nato pa je Krka z delnim izidom 9:0 prvič tehtnico nekoliko nagnila na svojo stran, Pipan pa je pri izidu 29:23 moral reagirati z minuto odmora. Zmaji so nato strnili svoje vrste in do konca prvega polčasa so uspeli Krko ujeti, moštvi sta na odmor odšli pri izidu 32:32.

V tretji četrtini sta moštvi v obrambi zaigrali še bolje in točke so bile na obeh straneh sila redke, uvodnih pet minut je tako Olimpija dobila z izidom 5:4, nato pa je v prednost spet prešla Krka, ki si je do konca tretjega dela igre priigrala šest točk prednosti (44:38) in s tem dobro izhodišče pred zadnjimi desetimi minutami.

Krka je bila boljša tudi na začetku zadnje četrtine in prednost je do 36. minute povečala na 12 točk (55:43) in Olimpija se je znašla pred težko nalogo. Marinelli je nato s trojko vrnil nekaj upanja Ljubljančanom, a je na drugi strani z enako mero vrnil Rojc in dokončno ubil upanje Olimpije. Zadnje minute tekme so tako minile v znamenju domačih, ki niso zamudili priložnosti, da še povečajo razliko v svojo prid in (še enkrat) ponižajo rivale iz prestolnice.

Krka je na koncu slavila z izidom 71:54, prvi strelec Novomeščanov pa je bil kar nekoliko presenetljivo Matej Rojc s 16 točkami. 14 pa jih je dodal še lani član Olimpije Nebojša Joksimović, ki je zbral tudi 5 skokov in 4 asistence. Pri Olimpiji, ki bo tekmo želela čim prej pozabiti, sta bila najboljša Alen Omić (11 točk in 11 skokov) in Dino Murić (11 točk in 9 skokov).