Košarkarji Krke so zabeležili enajsto zmago v ligi Aba, tako da dva kroga pred koncem tekmovanja ostajajo v igri za sedmo mesto, ki prinaša nastopanje v evropskem pokalu v prihodnji sezoni. Novomeščane naslednji teden čaka gostovanje v Stožicah pri Unionu Olimpiji, redni del pa bodo sklenili čez štirinajst dni doma proti madžarskemu predstavniku Szolnokiju.

Varovanci trenerja Aleksandra Džikića so tudi proti Radničkemu nadaljevali niz zmag na domačem parketu v ligi Aba. V Leonu Štuklju imajo zdaj štiri zaporedne uspehe; nazadnje so doma izgubili proti Cedeviti na začetku januarja. Od skupno enajstih zmag so tri dosegli v gosteh.

Radnički, ki je na prvi tekmi zmagal 84:77, tokrat ni bil dorasel Krki, ki je nastopila brez poškodovanega Eda Murića, a s povratnikom Sanijem Bečirovićem. Gostitelji so bili boljši v vseh elementih igre, vprašanje zmagovalca pa so rešili že v prvih dvajsetih minutah.

Z agresivno obrambo in nizom razpoloženih posameznikov - Booker 21 točk, met iz igre 8:10, indeks 24, Buljan 13 točk, 9 skokov, Klobučar 11 točk, met iz igre 4:5, 12 podaj, indeks 27, Bečirović 11 točk, met iz igre 5:7, 5 podaj, Lapornik 12 točk, met iz igre 4:6 - so si v prvih 15 minutah nabrali osemnajst točk prednosti (30:12) ter gostom iz Kragujevca že med odmorom odvzeli voljo do preobrata. To je bilo v nadaljevanju dobro vidno, saj so krkaši kot za šalo polnili koš tekmeca in na koncu slavili s 26 točkami naskoka.