Dobre predstave v letošnji sezoni kaže ekipa iz Memphisa, ki je na zadnjih šestih tekmah še petič zmagala ter je na drugem mestu razpredelnice zahodne konference.

Grizliji so 31. zmago vpisali proti letos povsem razglašeni ekipi Philadelphia 76ers s 101:83, Sixersi so tako črni niz podaljšali na pet porazov, od najslabše ekipe vzhoda Knicks pa jih loči le še en poraz.

Pri moštvu iz Tennesseeja je Jeff Green dosegel 18 točk, prvi igralec pa je bil njegov kolega Zach Randolph s 17 točkami in 14 skoki.

Priložnost za novo dokazovanje v ligi NBA je tudi tokrat dobil slovenski organizator igre Udrih, ki ni bil član prve peterke, je pa kot rezervist odigral kar 27 minut z metom iz igre 3:9, dve minuti več od katalonskega zvezdnika Marca Gasola, ki se je na tekmi proti veliko slabšemu nasprotniku spočil in vpisal le devet točk.

Za razliko od Philadelphie, v kateri so zbrani mladi košarkarji, je Memphis izkušeno moštvo: "Imajo številne veterane, ki jih ni strah žoge. So zares težak nasprotnik in zelo močna ekipa, mi pa imamo mlado moštvo," je povedal branilec Philadelphie Michael Carter-Williams (10 točk), ki je edini ob Jeramiju Grantu (16) vpisal vsaj dvomestno število točk.

Na tekmi se je zgodil zanimiv pripetljaj, ko so trenerju Philadelphie Brettu Brownu v tretji četrtini pokazali tehnično napako, a so jo sodniki kmalu preklicali, ko so ugotovili, da ni vpil na nasprotne, ampak na svoje igralce.

Na preostalih tekmah so Milwaukee Bucks s 101:86 odpravili Detroit Pistons, košarkarji Utah Jazz so bili s 108:73 boljši od Brooklyn Nets, ekipa Portland Trail Blazers pa je s 103:96 premagala Washington Wizards. Čeprav s poškodovanim palcem je LaMarcus Aldridge, za katerega so iz moštva že sporočili, da je odpisan in da ga čaka operacija, stopil na parket ter bil prvi strelec tekme s 26 točkami.