Lovoriko so si Španci pravzaprav zagotovili že na domači tekmi. Takrat je Valencia na začetku silovito pritisnila in tik pred koncem prve četrtine je bilo že 25:9, razlika je narasla na več kot 20 točk (49:27), tudi tretji del igre je dobila domača ekipa, v 27. minuti pa je bila razlika celo že 30 točk (76:46). Kazalo je, da se Kazanu obeta pravi polom. V zadnjem delu so gostje le nekoliko prišli k sebi, četrtino dobili s 23:6 in na koncu je bila razlika znosnih 13 točk.

A pravih možnosti za uspeh Rusi niso imeli. Tudi danes je Valencia hitro povedla, dobila prvo četrtino s 16:4, potem pa le še nadzorovala položaj. Naslednje tri četrtine so bile izenačene, a so bili domači košarkarji brez priložnosti, da bi vsaj doma zmagali, upoštevajoč obe tekmi pa so izgubili s kar 25 točkami razlike.

Zanimivo pa je, da sta se ekipi že srečali v drugem delu tekmovanja in takrat so obe tekmi dobili Rusi, s 76:73 v Valencii in z 82:75 doma.

Danes je bil pri Kazanu najbolj razpoložen Andrew Goudelock z 22 točkami, še štiri več je pri zmagovalcih dosegel Justin Doellman.

Ruski košarkarji so sicer blesteli v rednem delu evropskega pokala (v predtekmovanju so dobili vseh deset tekem), v finale so se prebili po polfinalnem uspehu proti Crveni zvezdi. Valencia je v predtekmovanju igrala v skupini C z Olimpijo in osvojila šele tretje mesto (Španci so tudi izgubili obe tekmi z zmaji, z 91:93 doma in 64:67 v Ljubljani). A nadaljevanje je bilo za Špance boljše, do finala pa so prišli s polfinalno zmago proti Nižnjemu Novgorodu.

Današnja zmaga Valencie je zanjo tretji uspeh v tej konkurenci po letih 2003 in 2010, medtem ko Kazan v evropskem pokalu ostaja pri eni končni zmagi iz leta 2011.