Košarkarji Uniona Olimpije so v evropskem pokalu doživeli prvi poraz. V drugem krogu so morali priznati premoč eni najmočnejših zasedb v evropskem pokalu, ruskemu Himkiju, ki je zmagal z 88:85.

Tekma je bila odigrana pred prazno dvorano Stožice, saj je morala Union Olimpija odslužiti kazen, ki jo je dobila zaradi nepremišljene poteze slovenskega glasbenika Zorana Predina, ki je lani po zadnji domači tekmi evropskega pokala proti ukrajinskemu Budivelniku fizično napadel sodniško trojko. V dvorani so bile zato prisotne le uradne osebe ter akreditirani predstavniki medijev.

Navkljub handicapu so se košarkarji Uniona Olimpije dobro zoperstavili ruski zasedbi, ki ima brez dvoma eno najmočnejših zasedb v evropskem pokalu. Predvsem ameriški organizator igre, Tyrese Rice, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca zadnjega zaključnega turnirja evrolige in ki je Maccabiju pomagal do evropskega naslova, je bil nerešljiva uganka za ljubljanske igralce.

Z 22 točkami in petimi podajami je bil Rice najboljši strelec tekme, vseeno pa so njegovi soigralci reševali Himki v odločilnih trenutkih. Union Olimpija je bila na dosegu presenečenja vse do konca - v 39. minuti je bilo 81:85, vendar so kakovost gostov in nekaj sodniških odločitev, ki niso šle na roke domačih, odločile zmagovalca.

Prvi igralec Uniona Olimpije je bil Mirza Begić z 18 točkami. Petnajst jih je dosegel Marko Marinović, dve manj pa Sasu Salin.

Union Olimpija bo v naslednjem krogu evropskega pokala gostovala pri madžarskem Szolnokiju, pred tem pa jo v soboto čaka še nastop pri Mega Vizuri.