Košarkarji Uniona Olimpije so dosegli četrto zmago v ligi za prvaka, drugo zaporedno po dveh porazih, ki sta Ljubljančane neprijetno presenetila in ga pahnila v nič kaj zavidljiv poraz. Še drugič v zadnjih štirih dneh - tokrat v zaostali tekmi prvega kroga - so v gosteh premagali Tajfun.

Union Olimpija se je vrnila v igro za eno od prvih dveh mest v ligi za prvaka, ki več ali manj (razen če ni prvak tretje ali četrtouvrščena ekipa) prinašata nastop v ligi Aba v prihodnji sezoni. Tudi Šentjurčani pa imajo ob izkupičku 2-4 še vse možnosti za uvrstitev v polfinale.

Petnajstkratni prvaki Slovenijo so v dvorano Osnovne šole Hruševec privabili rekordno število gledalcev, ki so uživali v veliko bolj izenačeni predstavi kot v sredo v Stožicah, kjer so zmaji zmagali z 81:45. Gostitelji so bili še posebej razpoloženi v uvodnih minutah (20:18), nato pa so gostje zaigrali agresivneje v obrambi, tako da Tajfun kar osem minut ni dosegel koša (20:35). V nadaljevanju so Šentjurčani sicer znižali zaostanek, preobrat pa jim ni uspel, saj je imela Union Olimpija dovolj razpoloženih igralcev.

Jaki Blažiču, ki je v prvem polčasu dosegel 15 točk, ob koncu 19 (10 skokov, 12 osebnih napak nad njim), so se v drugem polčasu pridružili Alen Omič (14 točk, 8 skokov), Luka Rupnik (11 točk, trojke 3:4) ter Dino Murić (9 točk, 12 skokov). Pri Tajfunu je dvomestno število točk dosegel le Mladen Primorac (12).

V sredo, 17. aprila, bo Tajfun gostoval v Laškem, Uniona Olimpija pa v dvorani Komunalnega centra v Domžalah.