Košarkarji Slovenije nadaljujejo zmagoviti niz v pripravah na evropsko prvenstvo, ki se bo pri nas začelo 4. septembra. V deseti prijateljski tekmi so zabeležili deveto zmago. V Kopru so premagali Črno goro z 81:74.

Slovenija se je v skoraj polni Bonifiki predstavila zelo verjetno v postavi za evropsko prvenstvo. Selektor Božidar Maljković je namreč na tribunah pustil Gezima Morino, Klemna Prepeliča in Luko Lapornika ter tako nakazal končni seznam dvanajstih igralcev, ki ga bo izdal po sobotni tekmi na pokalu Adecco proti Italiji.

S srečanjem v Bonifiki je Slovenija končala krog po prenovljenih dvoranah, ki bodo gostile tekme prvega dela EP. Začela je v Celju, nadaljevala na Jesenicah in Ljubljani ter ga končala v Kopru, ki se je med vsemi omenjenimi izkazal z najbolj glasno podporo slovenskim fantom na parketu.

Črna gora se je predstavila kot čvrsta in borbena ekipa, zato jo nekateri strokovnjaki že nekaj časa uvrščajo med skrite favorite prvenstva. Z natančnimi meti z razdalje in dovolj dolgo klopjo kakovostnih igralcev je dolgo grenila slovensko igro, na koncu pa so jo domači košarkarji vendarle strli. Začeli so ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine, ko so z delnim izidom 14:3 prevzeli pobudo, dokončno pa v zadnjih treh minutah, ko je najprej zadel Goran Dragić, piko na i po njegovi podaji pa je s trojko postavil najboljši strelec Slovenije Boštjan Nachbar (16 točk, met za dve točki 3:5, trojke 2:3.

Slovenski košarkarji bodo imeli po turnirju v Kopru dva dni prosto, nato se bodo zbrali v Kranjski Gori, kjer bodo ostali do zadnje prijateljske tekme v Stožicah proti Franciji (31. avgusta), zadnje dni pred prvenstvom in uvodno tekmo v Celju proti Češki pa bodo preživeli v Zrečah.