Prvi strelec gostov je bil v odsotnosti obeh zvezdnikov, ki sta počivala, ter Tiaga Splitterja, ki ima težave z mečno mišico, Kawhi Leonard, ki je zbral 26 točk in deset skokov. Aron Baynes je k zmagi dodal 15 točk in devet skokov, Manu Ginobili 14 točk, Cory Joseph pa prav tako 14 točk ter osem skokov in šest podaj, ostroge pa so zmagale še osmič zapored, skupno pa enajstič v zadnjih 12 tekmah.

Philadelphia lahko že v sredo na gostovanju pri Minnesota Timberwolves izenači črni rekord najslabšega starta v ligo NBA iz sezone 2009/10, ko so New Jersey Nets nanizali 18 zaporednih porazov.

Tokrat je Michael Carter-Williams za Philadelphio, ki je s 17 porazi že dosegla klubski črni rekord, zbral 24 točk, 11 skokov in sedem podaj.

Na preostalih tekmah so Washington Wizards s 107:86 ugnali Miami Heat, ki so z razdalje metali le 9,1-odstotno. Košarkarji Miamija so v tekmo vstopili kot najboljša ekipa lige po uspešno zadetih metih za tri točke, a sinoči so imeli Dwyane Wade (20 točk), ki je nastopil šele na drugi tekmi po poškodbi, Chris Bosh (21 točk) in njuni soigralci na gostovanju v ameriški prestolnici katastrofalen večer pri metih za tri, saj so v 22 poskusih zadeli le dvakrat.

Washington, ki je vodil prav vso tekmo, sta do zmage popeljala Rasual Butler s 23 točkami ter Marcin Gortat s 15 točkami in desetimi skoki.

Najbolj tesno je bilo v Salt Lake Cityju, kjer so Utah Jazz v domači dvorani s 101:103 izgubili proti Denver Nuggets, čeprav so nadoknadili 22 točk zaostanka in v zadnji četrtini celo prišli do izenačenja.

A pri gostih je bil junak večera Ty Lawson, ki je v zadnji minuti zadel odločilni koš za zmago, skupno pa večer končal pri 15 točkah. "Malo sem izsilil zadnji met, v zraku je bil Trey Burke in prepričan sem bil, da je bila nad mano storjena osebna napaka, a na koncu sem imel srečo in žoga je šla skozi obroč," je po tekmi dejal Lawson, ki je do koša prišel med dvema domačima branilcem. Strelskemu izkupičku je dodal tudi 12 podaj.

Košarkarji Los Angeles Clippers so doma s 127:101 ugnali Minnesota Timberwolves. Najbolj sta se izkazala Blake Griffin in J.J. Redick, ki sta vsak zbrala po 23 točk, čeprav sta zadnjo četrtino odsedela na klopi.