Košarkarji Uniona Olimpije nadaljujejo niz uspehov v evropskem pokalu na gostovanjih. Po Carigradu in Debrecenu so osvojili še Rigo, tako da imajo po prvih petih krogih štiri zmage. Z zadnjo so si več ali manj že zagotovili eno od prvih štirih mest v skupini D, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje. V evropskem pokalu bodo tako nastopali tudi januarja in februarja.

V Rigi so varovanci trenerja Aleša Pipana dosegli eno najbolj prepričljivih zmag v sezoni. Za razliko od mnogih tekem v dosedanjem mesecu in pol nove sezone so zveste privržence 'prikrajšali' za dramatičnost; vodili so od prve do zadnje minute in tekmeca niso spustili na manj kot osem točk zaostanka.

Domačini so vodili z 1:0. Blizu so bili še pri 3:4. Preostanek tekme je bil v znamenju Uniona Olimpije, ki je nastopila brez dveh nosilcev igre, Sasuja Salina, ki bo zaradi poškodbe gležnja počival dva tedna, in Mirze Begića, ki je vedno bližje prestopu k novim delodajalcem. Prva četrtina se je tako končala s prednostjo 26:5, ob odmoru je bilo 50:28, gostitelji pa so se najbolj približali ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine, ko se je razlika nekajkrat spustila na osem točk.

Pri zeleno-belih so imeli štirje igralci odličen statistični indeks. Alen Omić je dosegel 13 točk in imel kar 16 skokov (indeks 23), Blaž Mahkovic je ob metu iz igre 9:10 dosegel 20 točk (20), Luka Rupnik je zbral 18 točk (19), Gregor Hrovat pa je imel ob devetih točkah še osem skokov in tri ukradene žoge (17).

Union Olimpija bo v naslednjem krogu evropskega pokal gostila zasedbo Bešiktaša (19. 11.).