Z zmagoslavjem Krke v peti finalni tekmi lige Telemach se je v Novem mestu končalo triindvajseto državno prvenstvo. Novomeščani so sedmič v samostojni Sloveniji in petič zapored postali državni prvaki, hkrati pa so prvič doslej sezono sklenili z dvojno krono, potem ko so bili februarja najboljši že v pokalnem tekmovanju Spar.

Zmaga na odločilni peti tekmi je bila za košarkarje Krke še posebej sladka, saj so jo slavili pred nabito polno dvorano Leona Štuklja. Junaka pri domačih sta bila dva; Sani Bečirović z 18 točkami in Jaka Klobučar, ki je večino svojih točk dosegel v odločilni zadnji četrtini.

Za Union Olimpijo pa je ena manj uspešnih sezon v njeni zgodovini. Klubsko vitrino so v tej sezoni obogatili zgolj z eno lovoriko, superpokalom z začetka sezone, slabo so se odrezali v regionalnem tekmovanju, le uvrstitev v drugi del evropskega pokala jim nekoliko izboljšuje oceno. Je pa brez dvoma pozitivno za klub iz Stožic, da je po daljšem času sezono končal s približno istim igralskim kadrom, kot jo je začel.

Potem ko so se tri od štirih finalnih tekem odločale v samem zaključku, se ekipi tudi tokrat nista mogli izogniti dramatičnemu zaključku. Krka je v prvem polčasu nadzorovala rezultat na semaforju in na začetku drugega dela prišla do rekordne prednosti 44:35. A tedaj se ji je vse ustavilo.

Zvonko Buljan je moral zaradi štirih osebnih napak na klop, Union Olimpija pa je njegovo odsotnost pod obročema spretno izkoristila. Z delnim izidom 11:0 je v 30. minuti prišla do prvega vodstva na tekmi. Novomeščani so bili kar šest minut brez koša, v desetih, torej do 34. minute, pa so dosegli vsega dve točki in še ti s črte prostih metov.

Union Olimpija je v tem času dominirala v vseh segmentih in počasi gradila prednost. Dobre tri minute pred koncem je prišla na 56:48, kasneje vodila tudi z 58:50, a podobno kot pri Krki so tudi vrste Ljubljančanov razredčile osebne napake. Na klop sta morala Jakov Vladović in Dino Murić, igra zmajev pa se je s tem razpadla, saj Luka Rupnik in Dragiša Drobnjak nista bila dostojni menjavi.

Na sceno je takrat stopil MVP finala Jaka Klobučar. Prevzel je odgovornost na svoja pleča in z 12 točkami v zadnji četrtini, večino s črte za proste mete, postal in ostal novomeški junak. Krka je 38 sekund pred koncem povedla s 60:58, nato 61:58, najboljši strelec tekme Sani Bečirović pa je s prostimi meti samo še potrdil zasluženo slavje domačih, ki ga Olimpija ni uspela preprečiti tudi zaradi taktično slabo odigrane končnice.