»Vsi košarkarji so zdravi in trenirajo normalno. Kljub tekmama s Črno goro in Italijo bomo na preostalih treningih trenirali s polno vnemo, saj nas nato čakata dva dneva premora. V petek nas najprej čaka tekma s Črno goro, ki je v zadnjih letih krepko napredovala. Njihovi košarkarji si zaslužijo spoštovanje. Imajo nevarnega Nikolo Vučevića iz lige NBA in Bojana Dubljevića iz Valencie. Košarkarji imajo dobre atletske sposobnosti. Igrajo hitro in čvrsto ter premorejo precej izkušenj. Čaka nas zelo težka tekma. Pri Italijanih ne more igrati Andrea Bargnani, več o njihovi reprezentanci pa bomo izvedeli po današnji tekmi, zaprti za javnost, proti Črnogocem,« je na današnji novinarski konferenci povedal selektor Maljković.

Da sta tako Črna gora kot Italija dostojna tekmeca, se strinja tudi Jaka Blažič. »Pred nami sta težki tekmi proti Črni gori in Italiji. Na pokalu bomo tako imeli priložnost, da še napredujemo v naši igri in jo razvijamo. Pogoji za treniranje v dvorani Bonifika so odlični in upam, da nas bo na tekmah podprlo čim večje število navijačev.«

Tekma bo odigrana v koprski dvorani Bonifika, ki je pred pričetkom prvenstva doživela nekaj sprememb. »Premierno bomo preskusili prenovljeno dvorano Bonifika ter odpravili še morebitne drobne težave, da bo potem na evropskem prvenstvu vse potekalo tako, kot se za takšen dogodek spodobi. Treningi pred dvoboji so potekali nemoteno, klima v dvorani deluje odlično, fantje so zdravi ter komaj čakajo na uvodna od zadnjih treh pripravljalnih dvobojev pred evropskim prvenstvom,« navdušenja ni skrival direktor marketinga na Košarkarski zvezi Slovenije Matej Avanzo.