Makedoncem, ki so se pred dvema letoma pomešali med najboljše evropske reprezentance in so skorajda čez noč postali zelo priljubljeni, tokrat na prvenstvu v Sloveniji nič ni uspevalo in po nekaj nesrečnih porazih so morali turnir končati že po prvem delu. Kot kaže, so na Jesenicah svoje zadnje tekme v makedonskem dresu odigrali nekateri njihovi najboljši košarkarji, tudi center Pero Antić, ki se bo v prihodnji sezoni kot prvi Makedonec preizkusil v ligi NBA.

»V Sloveniji sem zadnjič nastopal za reprezentanco. Ne morem reči, če enako velja tudi za nekatere druge igralce, a zase lahko to z gotovostjo trdim. To generacijo si bom zapomnil po izjemni enotnosti, ki je krasilo našo ekipo. Skupaj smo dosegli zares veliko in to bo spodbuda za igralce, ki v reprezentanco prihajajo za nami,« je svoje slovo potrdil Antić, poroča srbski Blic.

Makedonski mediji pa poročajo, da sta reprezentančno kariero poleg Antića končala tudi dober znanec slovenskih košarkarskih navdušencev Vlado Ilievski in Todor Gečevski, ki sta prav tako imela pomembni vlogi v moštvu.