Navijači so v spletnem glasovanju v dobrih dveh tednih oddali 24.216 glasov. Med trenerji je prepričljivo največ glasov prejel trener Heliosa Zmago Sagadin (11.533), na drugo mesto pa se je uvrstil trener Krke Aleksander Sekulič (8.200 glasov).

Bolj izenačeno je bilo med igralci. Na koncu je največjo podporo dobil košarkar Krke Edo Murić, ki je prejel 14.492 glasov, sledi pa mu član Uniona Olimpije Jaka Blažič z 12.888 prejetimi glasovi.

Vrstni red glasovanja igralcev:

EDO MURIĆ, Krka

JAKA BLAŽIČ, Union Olimpija

KLEMEN PREPELIČ, Union Olimpija

ARON BAYNES, Union Olimpija

SAMO UDRIH, Zlatorog Laško

GREGOR JAKHEL KOLAREVIČ, LTH Castings Mercator

DOMEN LORBEK, Krka

JAKA KLOBUČAR, Krka

ŽELJKO JOTIČ, Rogaška Crystal

BOJAN JOVANOVIČ, Maribor Messer

Nič več domači proti tujcem, moštvi določeni z naborom

Ena izmed novosti letošnjega All-Starsa je prav gotovo ta, da se na članski tekmi ne bodo pomerili domači igralci proti tujim košarkarjem, pač pa se je na All-Stars 2012 uvrstilo omenjenih deset igralcev z največ prejetimi glasovi. trenerja Sagadin in Sekulić pa bosta izbrala še vsak po sedem posameznikov in s tem bo znanih vseh 24 kandidatov za člansko tekmo. Na tekmi All-Stars lahko zaigra največ pet igralcev istega kluba, vsak klub pa mora imeti vsaj enega predstavnika.

Moštvi, ki se bosta pomerili drugo proti drugemu, bosta na četrtkovi novinarski konferenci izbirala igralca, ki sta v spletnem glasovanju prejela največ glasov, torej Edo Murić in Jaka Blažič. Najprej si bosta izbrala trenerja, nato pa bosta volila še vsak svoje moštvo iz razpoložljivega nabora posameznikov – vsak po enega igralca izmenično.

V Rogaški Slatini bo tudi bogat spremljevalni program, zabavno tekmovanje v Sonyjevem izzivu, Telemachovo zabijanje in Adeccove trojke.

Program dogajanja All-Stars 2012 v Rogaški Slatini:

12.00: Tekma kadetov (U-16)

13.45: 1. tekma mlajših dečkov (U-12)

15.30: 2. tekma mlajših dečkov (U-12)

17.15: Tekma mladincev (U-18)

19.00: Tekma starejših dečkov (U-14)

21.00: Članska tekma najboljših igralcev Lige Telemach