Črne serije je konec. Košarkarji Uniona Olimpije so že proti Partizanu nakazali, da se prebujajo iz slabe forme, slednje pa potrdili sinoči, ko so v drugem krogu drugega dela evropskega pokala ugnali Dijon. S tem so Ljubljančani ohranili možnosti za preboj v osmino finala drugokakovostnega evropskega pokala, nova odločilna preizkušnja pa jih čaka v torek, ko bo v Stožicah gostoval Bayern.

Kljub temu da je trener Olimpije Aleš Pipan pred odhodom v Francijo kot eno glavnih prednosti svojega moštva izpostavil višino, se nasprotnika ni lotil z najmočnejšim orožjem v tem pogledu – Alenom Omićem. Celjan se je Dijonu prilagodil in v začetno peterko uvrstil Halila Kanacevića, kar se je izkazalo za zadetek v polno. Američan črnogorskih korenin je namreč igral odlično in v prvi četrtini dosegel 12 točk ter bil glavni razlog za to, da so zmaji vodili z desetimi točkami prednosti. Nezanemarljiv je ob tem tudi podatek, da je Omića zdelala viroza, kot tudi Dina Murića, kar je bilo očitno, saj omenjena večjega doprinosa k igri nista imela. Gostitelje dober začetek Olimpije ni zmedel, saj so v drugih desetih minutah zaigrali veliko bolje na obeh straneh igrišča. Prvi točki so gostom dovolili šele po štirih minutah igre, ob tem pa se razigrali tudi v napadu in vztrajno topili prednost gostov, ki je ob odhodu na glavni odmor znašala še vsega točko.

V nadaljevanju je bil pravi čudež, da si Olimpija ni nabrala višje prednosti. Gostitelji so namreč igrali silno povprečno, a so bili povprečni tudi branilci gostov. Zeleno-belo barko so tako krmarili že prej omenjeni Kanacević ter Blaž Mahkovic in Hristo Nikolov, ki je po dolgem času pokazal znake življenja. Ko so Ljubljančani nanizali nekaj zbranih napadov zapored, je prednost poskočila, a zaradi nezbranosti tudi hitro padla. Prav zaradi nezbranosti Marka Marinovića so se gostitelji tri minute pred koncem približali na vsega dve točki zaostanka, v ključnih trenutkih pa je največ hrabrosti pokazal devetnajstletni Paolo Marinelli, ki je odgovornost prevzel na svoja pleča in hladnokrvno najprej zadel dve trojki, nato pa v zadnji minuti še prosta meta, ki sta Dijonu dokončno odvzela vse upe na preobrat. Trener Pipan po koncu z igro svojih košarkarjev zagotovo ni mogel biti zadovoljen, a se zaveda, da je najpomembnejši uspeh, ki bi moral po seriji porazov sprostiti igralce in jim povrniti načeto samozavest, s katero se bodo podali v pomembne prihajajoče obračune.

Drugi izid drugega kroga skupine D: Brose Baskets – Bayern 52:90 (6:22, 20:46, 41:65, Wanamaker 16; Štimac in Djedović po 16), vrstni red: Bayern 2-0, Brose Baskets in Olimpija po 1-1, Dijon 0-2.