Reprezentanca Slovenije: 6

Mislim, da je delno za slabo predstavo kriva tekma proti Finski. Ni bila ne dober trening, nismo razigrali nobenega igralca, hkrati pa smo prekinili zmagovalni niz. Moramo biti realni, saj ta reprezentanca individualne in ekipne kvalitete za kolajno na tako velikem prvenstvu nima.

Uroš Slokar: –

Ni igral.

Jaka Lakovič: 6

Brez učinka. Tega, da si želi in se trudi, mu ne moremo in mu nikoli nismo mogli očitati. Verjetno je to evropsko prvenstvo na tej ravni zadnje tekmovanje, na katerem nastopa.

Jure Balažič: 6

Od njega na tem prvenstvu nisem imel velikih pričakovanj. Pri 33 letih je debitant na EP in kar je pokazal na prejšnjih tekmah in včerajšnji, je bolj ali manj to, česar je sposoben.

Nebojša Joksimović –

Za 43 sekund igre proti Franciji nima smisla, da mu dajem oceno. Sem pa pri njem pričakoval večjo minutažo. Mislil sem, da bo eden tistih, ki bodo na parketu preganjali Tonyja Parkerja, a očitno ni bil v načrtih Božidarja Maljkovića.

Edo Murič: 6

Tudi on brez vidnega učinka. Bolj ali manj epizodna vloga, podobno kot na večini tekem na tem evropskem prvenstvu.

Jaka Blažič: 6,5

Boljši kot na nekaterih prejšnjih tekmah, vendar v tem trenutku še ni igralec, ki bi lahko proti tako kakovostnemu tekmecu, kot je Francija, ter tako velikem tekmovanju sam priredil preobrat.

Boštjan Nachbar: 6,5

Od njega sem pričakoval več energije, več prevzemanja odgovornosti. Razen ene ali dveh izjem je včeraj odigral tako, kot je sicer na prvenstvu.

Goran Dragić: 7,5

Se je trudil, dal vse od sebe, veliko poskušal, vendar očitno v psihozi dvoboja s Tonyjem Parkerjem podlegel. Predvsem je razigraval sebe, premalo pa ekipo.

Zoran Dragić: 7

Kot da je tudi njemu malo pošla energija. Odličen začetek, potem pa tudi pri njem padec. Za vrhunske predstave ob sebi potrebuje razigrane soigralce, teh pa je bilo včeraj premalo.

Domen Lorbek: 7

Dolgo časa neopazen, skrit, potem pa je s trojko v zadnji sekundi tretje četrtine in še nekaj minutami dobre igre v zadnji četrtini pokazal, zakaj je bil do te tekme eden najbolj standardnih naših igralcev.

Gašper Vidmar: 6

Glede na potencial in pričakovanja je pokazal veliko premalo. Morda je tudi zanj v tem trenutku evropsko prvenstvo še previsok nivo igranja.

Mirza Begić: 6

Je igral?

Selektor Božidar Maljković: 6

Verjamem, da je želel najboljše, vendar mu ekipe predvsem v psihološkem smislu očitno ni uspelo maksimalno pripraviti. V taktičnem smislu smo bili preskromni. Verjetno je bila tudi napaka, da je že na začetku tekme ob Parkerju postavil Gorana Dragića ter še potenciral ta njun dvoboj.