Reprezentanca Slovenije: 9

Čeprav sem hotel oceni devet in deset prihraniti za kolajne, moram dati devetico že zdaj. Predvsem zaradi prvih 27 minut. Videli smo vse, kar dela košarko tako čudovito – odlične protinapade, preigravanja in zadete trojke.

Uroš Slokar: 8

Deset minut brez učinka. Nič novega. Težko do konca prvenstva pričakujemo kakšno spremembo v njegovi igri, a spremembo bi si vsekakor želel.

Jaka Lakovič: 7,5

Z igro na začetku tekme je spomnil na predstavo proti Španiji. V nadaljevanju bi lahko odigral bolj mirno, saj ima dovolj izkušenj, da bi stopil na žogo. V celoti je bila to dobra predstava.

Jure Balažič: 6,5

To je bila tekma, na kateri je bilo težko izstopati. Ni niti presenetil niti razočaral.

Nebojša Joksimović: 7,5

Dvaindvajset minut je lovil in pokrival Spanoulisa. Ob tem je zadel tudi za tri točke. Če sem bil do zdaj v dvomih, ali lahko igra na tej ravni, sem zdaj dobil odgovor – ja, lahko igra.

Edo Murič: -

Ni igral.

Jaka Blažič: 7,5

Končno se je prebudil. Če sem dejal, da je to prvenstvo zanj šolanje, potem je proti Grčiji zaključil šesti razred devetletke.

Boštjan Nachbar: 6,5

Vzel si je malo odmora. Zaradi mene si ga lahko vzame tudi proti Finski. Ampak v četrtfinalu in naprej pričakujem, da bo vsaj tak kot proti Španiji.

Goran Dragić: 9

Tudi pri njemu bom prelomil besedo, da devetico čuvam samo za kolajne. Tako visoko oceno si zasluži za najboljšo individualno predstavo v enem polčasu na tem prvenstvu. Prvi polčas je bil zares izjemen. Igral je vrhunsko košarko, zraven pa tudi užival.

Zoran Dragić: 8

Ponovno je igral z veliko energije. Hkrati ima neverjeten občutek, da se znajde na mestu, kjer ni nikogar drugega, je pa tam žoga.

Domen Lorbek: 7

V napadu ni bil tako uspešen kot do zdaj. Ni bilo njegovih trojk in prodorov. Kljub temu je nepogrešljiv člen reprezentance

Gašper Vidmar: 7

Tako kot vedno je vložil ogromno volje, želje in energije, a v silnem prerivanju se tokrat ni znašel. Sedmica tudi zaradi rojstnega dneva..

Mirza Begić: 7,5

Bil je malce manj viden, ampak poleg skokov je imel še tri ukradene žoge in dve blokadi. Ponovno dobra predstava.

Selektor Božidar Maljković:9

Če bo šlo tako naprej vse do nedelje, potem bo Božidar Maljković, tako kot v Splitu, tudi v Sloveniji postal »šjor« Božo.

Opomba: ocene se gibljejo od 1 do 10 in sovpadajo s pomembnostjo tekme in kakovostjo nasprotnika.