Opomba: ocene se gibljejo od 1 do 10 in sovpadajo s pomembnostjo tekme in kakovostjo nasprotnika.

Reprezentanca Slovenije: 6

Glavna težava je bila v napadu, kajti proti coni se Slovenija ni znašla. To so Hrvati dobro izkoristili. V podaljšku so bile odločilne trojke Rudeža in Bogdanovića.

Uroš Slokar: –

Premalo je igral za oceno.

Jaka Lakovič: 5

Še išče formo. Verjamem, da jo bo ujel. Ukić mu je povzročal probleme. Najbolj s tem, ko je napadal s hrbtom proti košu.

Jure Balažič: 5

V napadu ni bil razpoložen, zadel je le enega od šestih poskusov. Tudi v skoku mu ni šlo.

Nebojša Joksimović: –

Premalo je igral za oceno.

Edo Murič: 6

Že kar tradicionalno je prikazal izjemno borbenost. Zadel je tudi pomembno trojko proti koncu rednega dela tekme. Dobro je skakal in zabil ob pomembnem protinapadu.

Jaka Blažič: 5

Začel je v prvi peterki, vendar je bil učinek slab, zlasti v obrambi. Dovolil je, da se je razigral Bogdanović, selektor pa ga v nadaljevanju ni več veliko pošiljal v igro.

Boštjan Nachbar: 6

Skušal je s svojimi izkušnjami prispevati svoj delež. Imel je zadnji napad v rednem delu, a zgrešil odprti met.

Goran Dragić: 8

Bil je naš daleč najboljši igralec – vodil je protinapade, prodiral, zadeval... Škoda je le, da zadnjega napada v rednem delu ni skušal hitreje zaključiti. Predolgo je čakal.

Zoran Dragić: 6,5

Spet je vložil veliko energije in dobro prodiral. Tudi v obrambi je bil uspešen.

Domen Lorbek: 6,5

Ni mu šlo kot proti Španiji, a je bil zelo nevaren, zlasti v prvem polčasu s trojkami. Prosta mete je ob koncu podaljška taktično uspešno izvedel. Zadel je pomembno trojko za znižanje zaostanka v podaljšku.

Gašper Vidmar: 5,5

Čeprav se je zelo boril in veliko skakal, večjega učinka ni bilo. Oceno mu zvišuje šest skokov.

Mirza Begić: 5,5

Dobro je odprl tekmo, na koncu pa mu je zmanjkalo energije in izgubil je nekaj žog. Očitna je bila utrujenost, zato je storil štiri osebne napake.

Selektor Božidar Maljković: 6

Cono je skušal razbiti z napadi, ki jih ima postavljene. Ker Slovenci niso zadevali od daleč, je poskušal z igro po globini. Premalo so prodirali in preveč igrali na met od daleč.