Na začetku je bilo pri obeh ekipah moč zaznati nekaj nervoze, kar se je videlo pri številnih nenatančnih metih, ki so zaznamovali prve minute. Po štirih minutah je bil rezultat na semaforju tako le 2:4. Rojc je nato zadel trojko in Krka si je priigrala pet točk prednosti, a so domači odgovorili z dvema zaporednima košema in ujeli nasprotnika. (6:7)

Že zaključek prve četrtine napovedal končni razplet

Krka se je ob koncu prve četrtine znova odcepila, saj Olimpija v zadnjih štirih minutah ni dosegla koša iz igre, zadela je le tri proste mete, gostje pa so pridno polnili domači koš. V glavni vlogi je bil Smodiš, ki je v teh minutah dosegel šest točk, Krka pa je na prvi odmor odšla s prednostjo sedmih točk (11:18), vodila pa je tudi že za devet (9:18).

Tudi na začetku druge četrtine je blestel Smodiš, ki je že v prvih dveh minutah dosegel novih sedem točk in prednost Krke je klub trojki Prepeliča narasla na osem točk, ko je zadel še Lorbek pa so Novomeščani v 14. minuti prvič na tekmi povedli z dvoštevilčno prednostjo (17:27).

Krka vodila že s +13, a se Olimpija ni predala

Olimpija je nato le nekoliko strnila vrste in izkoristila odsotnost Smodiša na parketu, ko je dosegla pet zaporednih točk in se približala na 22:27, toda to ni zmedlo gostov, ki so odgovorili z delnim izidom 8:0 in si ob koncu 17. minute priigrali novo najvišjo prednost na tekmi (22:35).

Zaključne minute druge tretjine so minile v znamenju domačih košarkarjev, ki so pred odhodom v slačilnice naredili delni izid 8:1 in ob odmoru med polčasoma je bila prednost Krke le še šest točk.

Olimpija prišla do izenačenja, nato pa spet popustila

Olimpija je nadaljevala v enakem ritmu, kot je končala prvi polčas. Po dobrih treh minutah je bil izid v tretji četrtini 12:4 za Olimpijo, na semaforju pa je bil po dolgem času izenačen rezultat (40:40). Sledil je odgovor Krke, ki je v treh minutah nanizala 9 zaporednih točk, znova pa ni šlo brez učinka Smodiša, ki je blestel v obrambi, v napadu pa zadel trojko.

Olimpija se seveda ni predala in je odgovorila z izidom 6:2, imela pa tudi kar nekaj napadov, da bi se Krki še bolj približala, a so Ljubljančani pretiravali z meti za tri točke, namesto da bi izkoristili odsotnost Smodiša, ki je odšel na klop s štirimi osebnimi napakami. Olimpija je bila kaznovana, ko je v zadnji minuti tretje četrtine Murič zadel za tri točke in vrnil prednost Krke na 8 točk. (46:54)

Krka v zaključku Olimpiji ni dovolila blizu

Krka je prvi napad v zadnjem delu igre zaključila s košem in ušla na +10, Olimpijo pa je čakala težka naloga. S trojko ji je nekaj upanja znova vlil Prepelič, a kaj ko se je v igro vrnil Smodiš in takoj zadel novo trojko (49:59), po kateri se je zdel naslov prvaka za Novomeščane še bližje. Toda zmaji so odgovorili s košem mladega Sulejmanovića in trojko Salina in tekma je bila šest minut pred koncem znova odprta (54:59).

Krka je v zaključku popravila igro v obrambi in Olimpijin napad je bil znova neučinkovit, saj kar tri minute Ljubljančani niso dosegli točke, njihov zaostanek pa je znova narasel na 9 točk (58:67) in navijači Krke so že počasi začeli slaviti četrti zaporedni naslov državnega prvaka.

V zadnjih minutah je Olimpija z agresivno igro poskušala še priti do preobrata, a se bližje kot na šest točk zaostanka ni uspela približati, saj ji je zmanjkalo časa. Krka je na koncu slavila z izidom 71:61 in se veselila zmage v finalu s 3:1 ter še četrto leto postala najboljša v državi.

Veličastno slovo Smodiša

Najboljši igralec tekme je bil Matjaž Smodiš, ki je verjetno odigral zadnjo tekmo v svoji bogati karieri, poslovil pa se je v velikem slogu, saj je bil z 21 točkami nezaustavljiv za Olimpijino obrambo, izbran pa je bil tudi za najboljšega igralca finala. Pri Krki sta bila dobro razpoložena tudi Vladovič (9 točk, 6 skokov in 3 podaje) in Lučič (8 točk in 5 skokov), v ekipi Olimpije pa sta bila najboljša Prepelič in Salin, oba sta dosegla 14 točk, zmaji pa so pogrešali predvsem učinek svojega najboljšega igralca Blažiča, ki je tokrat dosegel le 8 točk.