Po porazu proti Hrvaški so nasmeh iz junakov znova zvabili odlični navijači, so zapisali pri Košarkarski zvezi Slovenije. Ti so izbrance Božidarja Maljkovića z glasnim aplavzom in navijanjem reprezentante pričakali pred hotelom v Zrečah, manjkala pa ni niti godba.

Pri KZS so se vsem navijačem za izjemno podporo že zahvalili in dodali, da so s tem košarkarjem pred nadaljevanjem evropskega prvenstva, vlili dodatne moči.

Slabo vreme okrnilo zabavni spremljevalni spored eurobasketa

Fronta z deževnim vremenom in nalivi, ki je ponoči zajela Slovenijo, je v Ljubljani dodobra skrojila zabavni spremljevalni spored evropskega prvenstva v košarki. Zaradi slabega vremena so na Kongresnem trgu danes in jutri organizatorji odpovedali glasbene nastope.

Kot so sporočili iz ljubljanske turistične organizacije, so bili prisiljeni odpovedati tudi vse dejavnosti na košarkarskem igrišču na Kongresnem trgu. »Posledično lahko pride v nadaljevanju prvenstva do sprememb v že napovedanem programu na Kongresnem trgu, o programu bomo obveščali sproti,« je povedala Petra Stušek iz Turizma Ljubljana.

Ne glede na vremenske nevšečnosti in deževno vreme pa bodo danes na Kongresnem trgu prenašali tekme Makedonija - Latvija (ob 14.30), Hrvaška - Češka (ob 17.45) in Slovenija - Poljska (ob 21. uri). V torek bodo košarkarji pred začetkom drugega dela prvenstva imeli prost dan.