Za Indiano je kar 37 točk dosegel Paul George, pri Miamiju je 20 točk dosegel Chris Bosh, po dve manj pa Rashard Lewis in Dwayne Wade. Bosh je zabeležil tudi 10 skokov.

Na izenačeni tekmi je Indiana v končnici tesno vodila. Bržkone je bila odločilna trojka Georgea 46 sekund pred koncem. Po zgrešenih napadih na obeh straneh je Rashard Lewis znižal na 90:91. Gostje so nato poskušali s prekrški, a je na nasprotni strani dvakrat po enega od dveh prostih metov zadel David West, košarkarjem Miamija pa so se zatresle roke. Chris Bosh je zgrešil vsega štiri sekunde pred koncem.

Pred tem je v zadnjem delu že vse kazalo na lažjo zmago Indiane, ki je osem minut in pol pred koncem vodila s 77:66. LeBron James, Wade in Bosh pa so v naslednjih slabih štirih minutah naredili delni izid 12:2 in se približali na vsega točko (78:79). Na 81. točki sta bili ekipi poravnani, a lanskim prvakom iz Miamija nikoli ni uspelo povesti in Indiana je obdržala majhno prednost tudi v končnici. Na srečo so imeli gostitelji v svojih vrstah tokrat res izredno razpoloženega 24-letnega Georga, ki je samo v zadnji četrtini dosegel 21 točk.

"Moje sporočilo ekipi je bilo, da moramo zmagati. Za to je treba iti v napad, biti agresiven. Paul je to razumel, vzel žogo in igral na res neverjetni ravni," je po tekmi povedal trener Indiane Frank Vogel.

"Danes sem res čutil tekmo, bil v pravem ritmu in dovolj agresiven. Že na začetku sem vedel, da moram biti agresiven, da moram poskušati na ta način in izšlo se je," pa je po tekmi povedal prvi zvezdnik večera Paul George.

V finalu zahoda se bosta danes pomerila San Antonio Spurs in Oklahoma City Thunder. Po štirih tekmah je izid v zmagah izenačen na 2:2.