Pacers, skupaj z Oklahoma Cityjem najboljše moštvo lige, so tokrat klonili proti kanadski ekipi, ki je prvič po letu 2010 pri vsaj 50-odstotnem izkupičku po 30 tekmah in pri kateri je bil najboljši DeMar DeRozan s 26 točkami.

"To je ekipa, ki igra bolje in bolje. Ima veliko samozavesti, kar se vidi tudi na parketu," je po tekmi dejal Indianin Paul George, DeRozan pa je le potrdil njegove besede: "Igramo lahko tudi proti najboljšim. Ni pomembno, kdo je na nasprotni strani. Vemo, da nam kdo lahko podeli kakšen udarec, toda pripravljeni smo tudi na to in jim kakšnega vrniti."

Clippers so ob Griffinovih točkah tudi tokrat imeli pomoč s strani Jareda Dudleyja, ki je zbral 20 točk, trenerja Doca Riversa pa je razveselilo dejstvo, da so njegovi igralci tokrat zgledno sodelovali, o čemer govori tudi 36 podaj - največ za kalifornijsko ekipo v sezoni.

Na drugih tekmah je Washington doma izgubil proti Dallasu z 78:87, Monta Ellis je za zmagovalce prispeval 23 točk, Minnesota je z 22 točkami Nikole Pekovića ter 14 točkami, devetimi podajami in osmimi skoki Rickyja Rubia s 124:112 odpravila New Orleans, Philadelphia, pri kateri je Evan Turner dosegel 23 točk, pa v gosteh Denver s 114:102.