Še 2,2 sekunde pred koncem podaljška so domači košarkarji v American Airlines Areni zaostajali za točko, potem ko je Paul George zadel vse tri proste mete. Nato je James prišel do žoge, "potegnil" po levi strani ter zadel odločilni koš. Skupno je končal pri 30 točkah, desetih skokih in desetih podajah in še devetič v končnici dosegel trojni dvojček.Dwyane Wade je k zmagi prispeval 19, Chris Bosh 17, Chris Andersen pa 16 točk.

"Košarkarji obeh moštev smo se borili do konca za vsako žogo, na koncu pa smo zadeli enkrat več," je bil kratek najkoristnejši igralec rednega dela lige NBA James, ki je odločil uvodno tekmo konferenčnega finala.

Prvi strelec Indiane je bil George s 27 točkami, vključno s trojko manj kot sekundo pred koncem rednega dela, ki je gostom prinesla podaljšek. David West je zbral 26 točk, Roy Hibbert pa je tekmo končal pri 19 točkah.

Ljubitelji košarke so lahko v Miamiju spremljali pravi triler, saj sta bili moštvi 18-krat izenačeni ter se 17-krat izmenjali v vodstvu. "Ekipi sta si kar izmenjavali udarce, užitek je bilo spremljati takšno tekmo, navdušen sem tudi nad našim pristopom, naša motivacija je na zelo visoki ravni in smo prepričani, da nam lahko uspe. Vemo, da se lahko enakovredno merimo s prvaki," upanja kljub uvodnemu porazu ni izgubil trener Indiane Frank Vogel. Trenerju je bilo nekoliko žal, da je v zadnjem napadu na klopi pustil 218 cm visokega centra Hibberta in je imel James povsem neovirano pot pod obročem: "Rekel bi, da naslednjič nanj ne bom pozabil in bi ga vsekakor rad videl tudi v takšnem kočljivem položaju."

Tudi druga tekma konferenčnega finala bo na Floridi; moštvi se bosta spoprijeli v petek.