"Vemo, da so prvaki in se bomo borili. Nikoli se ne bomo predali," je po tekmi dejal Hibbert in nadaljeval: "Izločili so nas pred začetkom, toda fantje v slačilnici so bili pripravljeni na igro, šli smo ven in pustili tam srce."

Miami je na tretji tekmi Indiani nasul 70 točk v prvem polčasu, tokrat pa je imela vročica v napadu precej težav. V treh četrtinah so zmogli doseči 72 točk. James se je ustavil pri 24 točkah, a je ob koncu srečanja napravil šesto osebno napako in zanj je bilo tekme konec. To je bila zanj prva izključitev v sezoni in druga v karieri v končnicah.

Za zmagovalno ekipo je Lance Stephenson dosegel 20 točk, George Hill je dosegel točko manj. Na drugi strani je Mario Chalmers prispeval 20 točk, Dwyane Wade pa 16.

Indiana je bila precej boljša v igri v raketi, kjer je dosegla 50 točk, Miami pa le 32. "To je smisel serij. Držali so nas izven rakete. Tu bomo morali biti boljši," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

Miami in Indiana bosta peto tekmo igrala v noči na petek na Floridi, šesta bo v noči na nedeljo v Indianapolisu, morebitna sedma pa v noči na ponedeljek v Miamiju. Zmagovalca tega dvoboja v velikem finalu lige NBA čaka San Antonio Spurs, ki je s 4:0 v zmagah izločil Memphis Grizzlies.