"Vse se je vrtelo okoli Davida Westa. On je bil tisti, ki nas je pomiril, spravil na prave tirnice in zadel nekaj odločilnih košev. On zna pomiriti igralce in poskrbeti, da tudi letimo na čustvih, posebej v takšni tekmi, kot je bila danes, s padci in vzponi," je dejal trener Indiane Frank Vogel in dodal: "David ima neverjetno željo. Ko postane napeto, stopi v ospredje in naredi, kar je potrebno."

Pri Indiani, ki je sicer večino tekme narekovala ritem, a se pri 73:74 znašla v zaostanku, so sicer vsi člani prve peterke dosegli dvomestno število točk, ob Westu se je s 17 točkami in osmimi podajami izkazal tudi Lance Stephenson.

V Washingtonu po tekmi niso bili žalostni le navijači košarkarskega moštva, temveč tudi pristaši pop zvezdnice Lady Gaga. Zaradi tekme so morali prestaviti njen koncert, kar je razburilo ljubitelje glasbenice, celo toliko, da se je lastnik Washington Wizards, Ted Leonsis, moral opravičiti. A ljubitelji košarke se na to niso preveč ozirali, ne nazadnje so lahko svoji ekipi čestitali za letošnje nastope in uvrstitev v polfinale vzhodne konference.

"Nihče ni pričakoval, da bomo prišli tako daleč. Mislim, da smo si prislužili spoštovanje drugih ekip. Vsekakor smo poskrbeli, da se je morala Indiana za vsako zmago potruditi," je povedal John Wall, ki je tekmo končal z 12 točkami in devetimi podajami. Točkovno najboljši pri Washingtonu je bil sicer center Marcin Gortat z 19 točkami.

Oklahoma izločila LA Clippers

V zahodni konferenci si je konferenčni finale priigrala ekipa Oklahoma City Thunder, ki je na šesti tekmi v gosteh premagala Los Angeles Clippers s 104:98. Prvi mož tekme je bil Kevin Durant z 39 točkami in 16 skoki. Oklahoma se bo v konferenčnem finalu pomerila s San Antoniom.

Oklahoma je sicer na današnjem obračunu zaostajala že za 16 točk v prvem polčasu. Odločitev pa je padla ob koncu tretje in v zadnji četrtini, ko je Oklahoma na krilih Duranta naredila delni izid 30:10. Russell Westbrook, ki je prvi koš iz igre dosegel šele v tretji četrtini, je tekmo končal z 19 točkami in 12 podajami, pri domačih pa sta prednjačila Chris Paul s 25 točkami in 11 podajami ter Blake Griffin z 22 točkami.

"Izkušnje so nam zagotovo pomagale, tudi to, da smo tako dolgo skupaj. A čaka nas še dolga pot. Prepričan sem, da smo lahko še boljši. V tem polfinalu so nas tekmeci res pripeljali do roba. Bili smo že v težkem položaju, a smo zdržali," je po tekmi razmišljal Durant.