Indiana je zmagala zahvaljujoč kolektivni predstavi, saj je vseh pet članov začetne postave doseglo deset ali več točk, ter premoči pod obročema, kjer so New York nadskakali s 44:30. David West je za zmagovalce dosegel 20 točk, Paul George pa 19. Na drugi strani je Carmelo Anthony ob 11 skokih zbral 27 točk, vendar je zadel le 10 od 28 metov iz igre.

V Oklahomi je odločilno vlogo odigral Kevin Durant, ki je dosegel 35 točk, od tega štiri v zadnji minuti tekme. Pri vodstvu Memphisa z 90:87 je zadel za znižanje rezultata, zmagoviti koš pa je dosegel enajst sekund pred koncem. Kevin Martin je 15 od svojih 25 točk dosegel v drugi četrtini, ko njegovi ekipi napad ni stekel, osemintridesetletni veteran Derek Fisher pa je z dvema trojkama, s katerima je Oklahoma v začetku zadnjega dela začela loviti devet točk zaostanka, dokazal, da leta v športu včasih niso pomembna.

Najboljši igralec Oklahome Kevin Durant je ponovno pokazal svoje mojstrstvo. Ob 15 skokih in šestih podajah je dosegel odločilni koš 11 sekund pred koncem dramatične končnice. Memphis je 43 sekund pred zadnjim zvokom sirene vodil še s 87:90, nato pa je žogo v roke prijel Durant in z dvema uspešno zaključenima metoma povedel svojo ekipo v vodstvo z 91:90.

Reggie Jackson je nato zadel dva prosta meta in povišal vodstvo domačih, v zadnjem napadu gostov pa napravil osebno napako nad Quincyjem Pondexterjem, ki je 1,6 sekunde pred koncem metal za tri točke. Pondexter je zgrešil že prvi prosti met, po drugem pa je namerno metal v obroč, vendar se je do žoge dokopal Durant in jo odbil do španskega centra tekmecev Marca Gasola, ki pa ni imel več časa za met.

"Kralj James" med največjimi legendami lige

Košarkar Miamija LeBron James je bil izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela lige NBA. To je že njegov četrti tovrstni naziv, s čimer se je pridružil največjim legendam lige, hkrati pa postal najmlajši, ki mu je podvig uspel štirikrat.

Štiri naslove MVP imajo v ligi NBA le še Michael Jordan, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar in Bill Russell. Za 28-letnega Jamesa je hkrati to četrti naslov v petih sezonah, kar je doslej uspelo le Russllu, postal pa je tudi najmlajši igralec s toliko MVP nazivi. Abdul-Jabbar, ki ima šest naslovov MVP, je petega prejel pri tridesetih letih.

"Kralj James", ki je imel v rednem delu povprečje 26,8 točk, 8 skokov in 7,3 podaje, je v glasovanju suvereno prehitel vse tekmece. Stodvajset od 121 glasovalcev mu je dodelilo prvo mesto in prejel je 1207 točk. Drugo mesto je zasedel Kevin Durant (765), tretje Carmelo Anthony (475), četrti in peti pa sta bila Chris Paul in Kobe Bryant.

Za Jamesom je izjemnih dvanajst mesecev. Lani je bil MVP rednega dela in finala, v katerem je Heat premagal Oklahomo, avgusta pa je z ameriško reprezentanco osvojil še zlato olimpijsko medaljo.