Dvoboj ekip v finalu lige HEBA v Čačku, ki bi moral predstavljati svetlo prihodnost srbske košarke, se je v drugi četrtini ob vodstvu Partizana s 23:22 prelevil v hud škandal. Košarkar Partizana je storil grob prekršek nad nasprotnikom, zaradi česar je prišlo do fizičnega obračuna med igralci. Sodnik je sprva izključil Marka Tejića iz Crvene zvezde in Nikola Milutinova iz Partizana, trenutek kasneje pa še celotno klop rdeče-črnih, ker so igralci vdrli na parket.

Ker je imel trener Crvene zvezde, Slobodan Klipa, na razpolago le še štiri košarkarje, je zavrnil nadaljevanje srečanja in svoje igralce umaknil v slačilnico. Pokal so tako osvojili igralci Partizana, tamkajšnji mediji pa so se razpisali o žalostnem zaključku finala velikih tekmecev.

»Milo rečeno smo vsi šokirani nad obnašanjem na finalni tekmi, ki bi morala predstavljati praznik košarke. Dvorana v Čačku je bila polna, atmosfera odlična, za naslov pa sta se borili izvrstni ekipi. A vse je kar naenkrat padlo v vodo. Začuden sem nad sovraštvom, ki ga je bilo na tekmi moč opaziti. Nekdo je očitno naredil napako pri vzgoji teh otrok. Ni dvoma, da je prav vsak izmed njih talentiran, a pravi športniki in bodoči šampioni morajo vedeti, da se na tak način ne smejo obnašati,“« je bil kritičen podpredsednik Srbske košarkarske zveze Dejan Tomašević.