Rezultati prvih tekem drugega kroga:

Ukrajina - Izrael 74:67

Črna gora - Latvija 72:73

Hrvaška - Gruzija 77:76

Finska - Švedska 81:60

Ukrajinci do druge zmage

Ukrajinski košarkarji so po sredini uvodni in tesni zmagi nad Belgijci na današnji uvodni tekmi v dvorani pod Rožnikom položili Izraelce. V slovanski zasedbi, ki jo vodi znani ameriški trener Mike Fratello, sta bila najbolj učinkovita Sergij Gladir s 17 in Vjačeslav Kravcov s 15 točkami, medtem ko je za izraelsko reprezentanco največ točk prispeval nekdanji igralec novomeške Krke Afik Nissim, ki je dosegel 12 točk. Danes bosta v Tivoliju še dve tekmi: Nemčija - Belgija (17.45) in Velika Britanija - Francija (21.00).

Črnogorci zapravili zmago

V jeseniški Podmežakli so se latvijski in črnogorski košarkarji do zadnjih sekund borili za končno zmago, na koncu pa je bilo več preudarnosti na strani baltskih košarkarjev, junak dvoboja pa je bil Kristaps Janicenoks, ki je šest sekund pred koncem prispeval odločilni točki za zmago, Črnogorci pa bodo še nekaj časa obžalovali zapravljeno priložnost, saj so tri minute pred koncem še vodili za sedem točk (68:61). Na koncu je Jancienoks za Latvijo dosegel 15, pri Črnogorcih pa je Tyrese Rice tekmo končal s 24 točkami. Na Gorenjskem bosta še dve tekmi: ob 17.45 bo obračun med Bosno in Hercegovino in Srbijo, ob 21. uri pa med Litvo in Makedonijo.

Hrvati do težke zmage

Na zanimivi tekmi skupine C so Hrvati večino prvega polčasa vodili s prednostjo od petih do desetih točk, v drugem polčasu pa so jih Gruzijci ujeli in zmagovalec je bil znan šele po napeti končnici.

Hrvati so v predzadnjo minuto krenili s prednostjo treh točk (73:70), a je Tsintsadze nanizal ttri zaporedne točke in izid 57 sekund pred koncem izenačil. Tomić je nato z dvema zadetima prostima metoma Hrvate približal zmagi, a je 21 sekund pred koncem Sanikidze zadel trojko in naše južne sosede pahnil v nezavidljiv položaj. V zadnjem napadu so se Hrvati znova zanesli na Tomića, ki je devet sekund pred koncem zadel za zmago, saj Tsintsadze v zadnji minuti ni zadel meta za dve točki.

V hrvaški izbrani vrsti je bil najboljši posameznik Draper, ki je dosegel 16 točk, 4 skoke in 3 asistence, 15 točk je dodal Bogdanović, pri Gruziji pa sta blestela Tsintsadze (25 točk, 3 skoki, 5 asisten) in Hickman (20 točk).

Finci odpihnili Švede

Skandinavski dvoboj na Obali je minil povsem v znamenju Fincev, ki so se po sredini odmevni zmagi nad kakovostnimi Turki poigrali še s švedskimi sosedi in jih zanesljivo premagali za 21 točk. Prvi strelec finske izbrane vrste je bil Gerald Lee s 14 točkami, v švedski reprezentanci pa je bil najbolj učinkovit Jeffery Taylor z 19 točkami. Danes bosta v skupini D na sporedu še dvoboja Italija - Turčija (17.45) in Grčija - Rusija (21.00).