Italijani so bolje začeli tekmo in dobili prvo četrtino s 17:8, v drugi pa povedli že s 13 točkami prednosti (26:13), nato pa so se prebudili hrvaški košarkarji, ki so v zaključku druge in v tretji četrtini nadigrali Italijane in si pred zadnjimi 10 minutami priigrali veliko prednost (57:45), ki je do konca niso več izpustili iz rok.

V hrvaški reprezentanci je bil znova dobro razpoložen njihov prvi strelec Bojan Bogdanović (18 točk), v veliko pomoč pa sta mu bila tudi Krunoslav Simon (14 točk) in Leni Roko Ukić (13 točk). Pri Italijanih je bil odličen Luigi Datome (24 točk in 7 skokov), Pietro Aradori pa je dodal 12 točk. Prvega zvezdnika Italijanov Marca Belinellija so Hrvati zadržali pri 9 točkah.

Hrvati so si s to zmago zagotovili nastop v četrtfinalu, Italijanom pa po brezhibnem prvem delu prvenstva sedaj celo grozi, da ne bodo videli izločilnih bojev.

Draper: Podpora naših navijačev je pravi blagoslov

»Vsi so opravili svojo nalogo, vsak posameznik v ekipi pa dela tisto, kar je treba. Na klopi lahko vidite, da prav vsi vzpodbujajo ekipo na igrišču, kar je odličen občutek. Navijači so bili izjemni in so nam vedno v veliko pomoč. Njihova podpora je pravi blagoslov, saj iz sebe veliko lažje izvlečeš najboljše,« je po koncu navdušeno dejal ameriški organizator igre v dresu Hrvaške Dontaye Draper, ki je tekmo končal pri 12 točkah.

»Poraz je poraz, a še vedno imamo možnost za napredovanje in zmago na naslednji tekmi. Storili smo veliko napako, da smo v tretji četrtini popustili. Ni se lahko vrniti po 15 točkah zaostanka, a nam je uspelo, tekma pa je bila na koncu zelo tesna. Igramo srečanja, ki so na zelo visokem nivoju in velika napaka bi bila, da enostavno obupamo,« pa je potek srečanja opisal italijanski košarkar Pietro Aradori, ki ga že v ponedeljek čaka bržčas najtežja tekma na prvenstvu proti Španiji.