Košarkarji Hopsov so pripravili še en podvig in razveselili zveste navijače. Po visokem porazu na prvi polfinalni tekmi lige Telemach v Novem mestu so v domači dvorani premagali štirikratne zaporedne državne prvake in izsilili odločilno tretjo tekmo, ki bo v soboto, 17. maja, ob 19. uri v Novem mestu.

Tako bosta finalista državnega prvenstva - prva tekma je na sporedu 22. maja - znana šele v soboto zvečer, saj je tudi v drugem paru Union Olimpija izenačila na 1:1, tako da se bo s Heliosom znova srečala v soboto ob 20. uri.

Zmaga s 43 točkami razlike na prvi polfinalni tekmi je očitno uspavala Novomeščane, hkrati pa podžgala Polzeljane, ki so pred domačo publiko nastopili izjemno motivirani. Ni jih zmotila niti polurna prekinitev tekme v prvi četrtini zaradi izpada elektrike. Že tedaj so bili na semaforju v ospredju, prednost pa so nato uspešno držali vse do konca.

V zadnjih minutah (79:66), ko je že kazalo, da bodo Hopsi zlahka prišli do zmage, so Novomeščani pokazali zobe. Z agresivno obrambo po celem igrišču so gostitelje prisilili v napake ter v zadnji minuti prišli v položaj za zmago. Pol minute pred koncem pri zaostanku dveh točk (81:79) so celo presekali napad Hopsov, Sani Bečirović je vrgel trojko za vodstvo, isti igralec pa je nato imel še dva prosta meta za izenačenje. Zgrešil je oba in tehtnica se je dokončno nagnila na domačo stran. Simo Atanacković (18 točk), Goran Jagodnik (21 točk, 10 skokov) in Aleksis Mangikri Wangmene (18 točk) te priložnosti niso več izpustili iz rok in s črte prostih metov zapečatili zasluženo zmago.