Rezultati večernih tekem:

Velika Britanija - Francija 65:88

Litva - Makedonija 75:67

Slovenija - Španija 78:69

Grčija - Rusija 80:71

Francozi so na sredini premieri v Tivoliju prejeli pravo zaušnico od Nemcev, danes pa so se znesli nad Britanci in jih zanesljivo premagali. Za prvo zmago trikolorjev v skupini A si največ zaslug lastita Nicolas Batum s 17 in Tony Parker s 16 točkami, pri Britancih pa je bil najbolj učinkovit Daniel Clark s 16 točkami.

Litovski košarkarji so po sredinem porazu proti Srbom v jeseniški skupini B danes Makedoncem prizadejali drugi poraz na turnirju. Presenečenje evropskega prvenstva pred dvema letoma v Litvi so tu in tam zagrozili tekmecem z Baltika, v celoti pa jim niso bili kos. Za Litvo je največ točk prispeval Mantas Kalnietis (17), za Makedonijo, ki jo vodi slovenski strokovnjak Aleš Pipan, pa stari znanec naših igrišč - Vlado Ilievski (13).

Slovenci so v današnji osrednji tekmi skupine C v Celju premagali v zadnjih letih absolutne kralje evropskih košarkarskih igrišč. Najbolj učinkovit igralec slovenske ekipe je bil Goran Dragić z 18 točkami, v španski pa je Marc Gasol dosegel točko manj.

Grki so na svoj račun vpisali drugi par točk v skupini D, v koprski dvorani Bonifika so mero vzeli Rusom, ki so doživeli drugi poraz. Vasilis Spanulis in Kostas Kaimakoglou sta za zmagovalce dosegla po 11 točk, Aleksej Šved je za poražence prispeval 17 točk.

Poročila z ostalih današnjih tekem preberite na spodnjih povezavah:

Hrvati v zadnjih sekundah do zmage proti Gruziji

Turkom po visokem porazu proti Italiji grozi hiter izpad; Srbi boljši od BiH, pred tekmo izgredi