Pri gostih je bil junak večera Reggie Jackson, k je prišel "s klopi" in grizlijem nasul 32 točk, največ v karieri, ter pomagal Oklahomi do druge zmage. Ključen je bil tudi za podaljšek, saj je dosegel zadnjih pet točk Oklahome, ki je v zadnji minuti in pol nadoknadila zaostanek s 75:80, nato pa po podaljšani igri, v kateri je Jackson dosegel osem od skupno 12 košev Oklahome, slavila zmago. Izkazal se je tudi pri prostih metih, saj je v zadnje 12,2 sekunde zadel kar štiri.

Oklahomina zvezdnika Kevin Durant in Russell Westbrook sta se precej mučila z obrambo grizlijev in sta skupaj zbrala 30 točk; vsak jih je dosegel po 15. Prvi strelec grizlijev je bil vnovič Marc Gasol s 23 točkami, 11 skoki in štirimi podajami.

Na vzhodu so košarkarji Miamija včeraj v gosteh premagali Charlotte Bobcats z 98:85 in povedli v zmagah s 3:0. To je bila za Miami že 19. zaporedna zmaga nad risi. Prvi strelec tekme je bil LeBron James s 30 točkami. Dwyane Wade je k zmagi prispeval 17 točk, Chris Andersen pa 12. V vrstah gostiteljev, ki še čakajo na svojo prvo zmago v končnici, je bil najbolj učinkovit Al Jefferson z 20 točkami, Chris Douglas-Roberts jih je zbral 17, Kemba Walker in Josh McRoberts pa po 13 vsak.

Atlanta Hawks so doma po podaljšku izgubili proti Indiana Pacers z 88:91, tako da je zdaj izid v zmagah izenačen na 2:2. Paul George je k zmagi prispeval 24 točk, George Hill pa 15, vključno z zadnjim košem na tekmi, ki je Indiani 56 sekund pred koncem prinesel tri točke prednosti. Košarkarji Atlante, katerih prvi strelec Paul Millsap z 29 točkami, so na tekmi sicer zadeli 11 trojk.

Na zahodu so se v tretji tekmi prvega kroga končnice pomerili Dallas Mavericks, ki so zgolj za točko, s 109:108 ugnali teksaške tekmece San Antonio Spurs in povedli z 2:1 v zmagah. Junak večera je bil Vince Carter, ki je s trojko prinesel zmago Dallasu, šele osmi ekipi po rednem delu zahodne konference. Dirk Nowitzki je tekmo končal pri 18 točkah, Monta Ellis jih je zbral 29. Pri vodilni ekipi zahoda po rednem delu sezone San Antoniu je Tony Parker dosegel 19 točk in šest podaj, Tim Duncan pa 22 točk.