Prvi trening v zeleno-belem dresu je včeraj opravil tudi Američan Alex Stepheson. Petindvajsetletni in 208 centimetrov visoki robustni center je onkraj Atlantika igral za univerzi North Carolina in Southern California, prvi stik z evropsko košarko pa doživel pred dvema letoma, ko je nosil dres grškega prvoligaša Panioniosa. Sledila je huda poškodba kolena, po kateri si je vzel leto dni premora. »S poškodbo nimam več težav. Po letu dni sem popolnoma okreval, tako da je s kolenom vse v najlepšem redu,« je dejal Stepheson, ki se zaveda, da bo pravi občutek za igro še moral pridobiti, čeprav je v ZDA že sodeloval na nekaj prijateljskih obračunih. A strahu pred kontaktom in najhujšimi fizičnim napori nima več, kar pravi, da je najpomembnejše.

Pred prihodom k Olimpiji se je o klubu pozanimal in slišal same dobre stvari. Z Deonom Thompsonom in Dannyjem Greenom je igral za univerzo North Carolina, pogovoril se je tudi še z dvema nekdanjima zmajema Frankom Robinsonom in Aaronom Baynesom. »Vsem je bilo v Ljubljani izredno všeč, o klubu pa so govorili le z izbranimi besedami. Tako so mi pomagali pri odločitvi.« Kmalu po prihodu v Ljubljano se je usedel v avto in zapeljal naokoli ter bil presenečen nad lepotami, ki jih ponuja slovenska pokrajina, po sprehodu v Ljubljani pa ga je najbolj očarala prijaznost ljudi. Še bolj mu je všeč dejstvo, da skoraj vsi govorijo odlično angleško.

Stepheson ne skriva želje, da bi se rad v najkrajšem možnem času prebil v ligo NBA. V Ljubljano je tako prišel trdo delat in z upanjem, da mu bodo dobre igre v dresu ljubljanskega moštva odprle vrata sanj. A hkrati poudarja, da želi v slovenski prestolnici ostati celotno sezono. Kot svoji prednosti je izpostavil igro pod obročema in skok v napadu, želi pa si napredovati v igri, ko je z obrazom obrnjen proti obroču, pri prostih metih, delu nog ter fizični pripravljenosti. »Zanimajo me predvsem zmage. Prišel sem v dobro organiziran klub z bogato zgodovino. Takoj sem spoznal, da so vsi lačni uspehov. Po letu premora tudi sam upam, da se bom čim hitreje prilagodil,« še pravi temnopolti Američan, ki soigralce za zdaj še ne pozna najbolje, a je bil prvi stik z njimi pozitiven.